met bouwweb vind je meer!


 

2 december 2019

 

Je woning isoleren: dit zijn de meest voorkomende maatregelen

Het isoleren van een woning is een hele belangrijke opgave, omdat je hiermee heel veel geld kunt besparen en daarnaast ook je voetafdruk op het klimaat verkleint. Vooral financieel zul je het snel merken als je huis op de juiste manier geïsoleerd is. Omdat isoleren belangrijk is ,zijn er dan ook heel veel technieken om dit te doen. De meeste verbeteringen kun je dan ook zelf gemakkelijk doorvoeren. In sommige gevallen heb je wellicht hulp nodig omdat het veel werk is, maar je hebt er in principe geen klusser of specialist voor nodig .in dit artikel vind je een aantal mogelijkheden die gemakkelijk te implementeren zijn in je huis. Dit zijn dan ook de meest voorkomende maatregelen. 

Naden en kieren

Heb je een ouder huis of zie je regelmatig kieren of naden in deuren en ramen? Dan is het zaak om deze af te sluiten. Dit kan met behulp van tochtstrips die over het hele internet gemakkelijk en snel te verkrijgen zijn. Deze strips zijn gemakkelijk op maat te maken en kunnen met een plakstrip worden aangebracht op de drempel of in de kozijnen. Zo verminder je het lekker van warmte naar buiten drastisch. Dit zie je terug in je energierekening. 

Leidingen en onverwarmde ruimtes

We kennen allemaal de ruimtes in huis waar we nooit lang zijn en waar ook geen verwarming aan staat. Denk aan de gang, de zolder of de kelder. Het is logisch dat we ons niet zo'n zorgen maken over de isolatie van die ruimtes, want er hangt toch geen verwarming toch? Echter, via deze koude, slecht geïsoleerde ruimtes verlies je de meeste ruimte. De warme lucht wordt bijna naar binnen gezogen in de koude ruimtes en gaat daar verloren. Dat is zonde van de warmte en van de energie. Ook kun je kiezen om de leidingen in je huis te isoleren, zodat je geen warmte verliest terwijl het van de cv naar de radiatoren wordt getransporteerd. 


Wil je nog meer besparen op je energiekosten? Check dan eens energie vergelijken van de verschillende energiemaatschappijen. Zo kom je uit op de goedkoopste energiemaatschappijen en ook dat zal schelen in de portemonnee 

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb