met bouwweb vind je meer!


 

13 december 2019

Imago van bouwvakker moet verbeterd

Broek op half zeven, harde muziek tijdens het werk, ongezonde levensstijl en een grote mond. De bouwvakker komt er niet goed vanaf als het om zijn imago gaat. Rede temeer om daar iets aan te doen, maar hoe?

Een bouwvakker is nu eenmaal geen werknemer die met een laptoptas over straat gaat. Het is meer het type dat met een rugzak gevuld met flink veel sneeën brood en een thermoskan koffie naar het werk komt. Niets mis mee, maar toch meent 27 procent van de ondervraagden in een onderzoek te kunnen begrijpen dat jonge ouders het nu niet direct stimuleren dat hun kind kiest voor het vak van bouwvakker. 

. . .

Bouwvakkers krijgen te weinig waardering

Dit onderzoek, uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Offerteadviseur werd onlangs gehouden onder ruim duizend Nederlanders van achttien jaar en ouder. Ruim zestig procent van de ondervraagden is van mening dat bouwvakkers te weinig waardering krijgen vanuit de samenleving. 

Nu er een flink tekort is aan bouwvakkers op de arbeidsmarkt doet dit de aanwas ervan niet veel goed. Ook al meende bijna de helft van de ondervraagden dat bouwvakkers een hoger salaris verdienen en dat ze meer vakantiedagen moeten krijgen, kan dat het personeelstekort niet zonder meer oplossen. 

Mensen ergeren zich aan onfatsoenlijk gedrag

Het negatieve imago speelt de branche parten. Immers, 43 procent van de ondervraagden zegt zich weleens te ergeren aan onfatsoenlijk gedrag van de bouwvakkers. Bijna een kwart associeert bouwvakkers met die eerdergenoemde ongezonde levensstijl en grove houding. 

Tijd voor charmeoffensief

Ibrahim Andere van offerteadviseur meent dat het tijd is voor een charmeoffensief van de bouwvakkers. Er moeten vooroordelen worden weggenomen. Op die manier moet het vak meer waardering krijgen. Daarmee kan aan jongeren worden getoond dat het een mooi vak is en dat je prachtig werk kunt doen. 

Alle bouwvakkers niet over één kam scheren

Want om nu alle bouwvakkers over één kam te scheren en te roepen dat het onbehouwen kerels zijn, is not done. Het kan ook niet waar zijn. Naast die eerdergenoemde rugzak met broodbak en thermoskan past een mooie leren Cowboysbag een bouwvakker ook. 

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb