met bouwweb vind je meer!


 

16 december 2019

Weinig Nederlanders maken gebruik van subsidie energiebesparing eigen huis


Wanneer je op jezelf woont, dan weet je vast ook dat je heel wat energie verbruikt. De meest voorkomende energie is zeer vervuilend en kost ook zeer veel geld tegenwoordig. Veel mensen kiezen daarom om duurzamere maatregelen te zoeken, hierdoor besparen ze heel wat energie op termijn wat beter is voor het milieu en uiteraard ook voor hun portemonnee. Anderzijds kosten deze aanpassingen om je woning duurzamer te worden ook heel wat geld. Zoveel soms dat sommigen mensen dit uiteindelijk niet doen, dat ze denken dat dit de investering niet waard zal zijn. Wat kan hieraan gedaan worden zonder dat dit onbetaalbaar wordt? Lees hieronder daarover meer.

Welke oplossing/tegemoetkoming bestaat er dan voor deze mensen?

Het is niet zo dat de Nederlandse overheid geen initiatieven neemt om woningen te verduurzamen, meer bepaald om ervoor te kiezen om deze initiatieven financieel te ondersteunen. Het is namelijk zo dat wanneer je de eigenaar bent van je woning, dat je vanaf 15 augustus 2019 een subsidie kan aanvragen wanneer je minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen hebt laten uitvoeren. Op dat moment kan je een Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar en bewoner aanvragen. Dit kan je dan doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

84 miljoen beschikbaar
Het is zo dat de Nederlandse overheid hiervoor 84 miljoen had voorzien. Intussen zijn er 3112 aanvragen ingediend (op 1 december 2019). Er is inmiddels 1.430.535 euro aan subsidie verstrekt. Dit betekent dus dat er nog meer dan 82,5 miljoen euro beschikbaar is voor subsidies. Het is dus duidelijk dat er nog niet voldoende mensen gebruik maken van deze maatregel. Hoe komt dit? Misschien omdat de maatregel nog niet voldoende gekend is?Makkelijker dan gedacht
Wanneer je woning dus je eigendom is en je hoofdverblijfplaats(of eventueel wordt na renovatie), dan heb je dus recht op een subsidie als je voldoet aan de voorwaarden voor deze subsidie. Het aanvragen van subsidie is gemakkelijker dan je denkt. De voorwaarden kan je gemakkelijk online terugvinden. Bovendien kan je deze subsidie ook gemakkelijk online aanvragen. Zeer handig dus!

Met andere woorden, heb je je woning verduurzaamd, dan is het zeker aan te raden je aan te melden voor deze subsidie, want hierdoor kan je dan ook heel wat geld besparen op langere termijn! Hiervoor heb je nog tijd tot en met 31 december 2020 om deze aan te vragen. Laat je goed informeren, je hebt immers niets te verliezen, integendeel, net heel wat te winnen!

Overige bespaarmogelijkheden

Heb jij wel verbouwd, maar kom je niet in aanmerking voor subsidie? Probeer dan op een andere manier geld te besparen. Hieronder hebben we een aantal tips op een rij gezet, waarmee je snel geld kunt besparen voor je nieuwe of verbouwde woning.

  1. Maak gebruik van zonnepanelen. In veel gevallen heb je de investering al in 5 jaar terugverdiend.
  2. Profiteer van een energie aanbieding. Energieleveranciers stunten hier vaak mee en hierdoor bespaar je al snel een paar honderd euro per jaar op je energiekosten.
  3. Maak gebruik van een slimme thermostaat.
  4. Douche niet langer dan 5 minuten.
  5. Plaats ledlampen. Dit scheelt op jaarbasis veel geld.

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb