met bouwweb vind je meer!


 

20 december 2019

Tips en tricks voor het bouwen van een tuinhuis

In principe kan iedereen wel zelf een tuinhuis bouwen, wat ook nog eens kosten zal schelen. Alsnog kost het natuurlijk geld, wat niet iedereen zich kan veroorloven. Geld lenen is gelukkig dan een optie om dit probleem op te lossen. Als je al een lening hebt, dan kun je de lening oversluiten.

   

Als je een tuinhuis wilt bouwen dan heb je geen vergunning nodig, maar je moet je wel aan een paar regels houden. Het bijvoorbeeld een bijgebouw zijn, wat betekent dat het niet vast mag zitten aan de woning. Bovendien moet het op de grond gebouwd worden en mag het maar één verdieping hebben. Als je een tuinhuis wil bouwen van meerdere verdiepingen dan zul je dus wel een vergunningen moeten krijgen van de gemeente. Het is overigens sowieso verstandig om bij de gemeente te informeren voordat je begint met de bouw aangezien de regels kunnen verschillen.

Het bouwen van een tuinhuis begint dan met het maken van een goede fundering. Je wil natuurlijk niet dat het huisje schuin wegzakt. Om een fundering te maken moet je een gat van circa 30 centimeter diep graven, wat je vult met schoon zand en aan trilt. Om het gat sla je paaltjes die net boven de grond komen, hier moet je de bekisting tegenaan timmeren. De bovenkant moet natuurlijk op hoogte en waterpas zijn, waarna je het beton kunt storten. 

Nadat het beton is gehard begin je met het bouwen van het frame van het tuinhuis. Dit is eigenlijk niet zo lastig. Het is aanbevolen om de muren vooraf te bouwen waarna je ze in een keer op het grondoppervlak plaatst. Let er hierbij natuurlijk wel op dat je de deur en mogelijk de ramen niet vergeet. De muren zet je op de grond vast door om de dertig centimeter een schroef te boren. Hierna kun je het dak op het frame plaatsen, het eenvoudigste dak om te bouwen is een zadeldak. Ook moet je de dakbedekking gaan plaatsen, net zoals de ramen en uiteindelijk de deuren. Natuurlijk klinkt het bouwproces zo heel eenvoudig en snel, maar dat is in de werkelijkheid niet helemaal het geval.

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb