met bouwweb vind je meer!


 

7 april 2020

Wat heeft het coronavirus voor gevolgen op de aankoop van een huis?

 Het coronavirus houdt mensen wereldwijd in haar greep. Mensen kunnen niet naar hun werk, ziekenhuizen liggen vol en veel winkels zijn gesloten. Ook wanneer je op het punt staat een nieuwe woning te kopen, merk je de gevolgen van het coronavirus. Een bezichtiging zoals je die eind 2019 had, komt nu niet meer voor. Evenals dat een Open Huis niet meer georganiseerd wordt door verkopers van woningen. Hoewel het coronavirus grote gevolgen heeft, blijft de woningmarkt draaien. In dit artikel zetten we uiteen waarmee je rekening dient te houden bij het kopen van een huis in deze tijd. 

Een bezichtiging in tijden van het coronavirus

Makelaars bieden nog steeds mogelijkheden om woningen te bezichtigen. Waar men voorheen vaak ook een ouder of vriend meenam, wordt nu aangeraden om alleen te komen. Enkel de geïnteresseerde kopers en makelaar mogen naar binnen. Daarbij probeert men steeds meer online bezichtigingen te houden. Bijvoorbeeld door video’s te plaatsen of een virtuele rondleiding te geven middels een 360 graden camera. Het aantal mensen wat in de woning aanwezig is wordt zo tot een minimum beperkt. 

Hypotheekadvies en -bemiddeling

Heb je een geschikte woning gevonden? In dat geval is het zaak om de hypotheek in orde te maken. Hypotheekadviseurs werken steeds vaker middels digitale afspraken. Zo wordt het eerste gesprek vrijwel altijd via beeldbellen georganiseerd. Pas wanneer je definitief voor een specifieke adviseur kiest, zal men je op locatie uitnodigen. Hierbij is het belangrijk om thuis te blijven als je symptomen van het coronavirus ervaart. Besmetting van de adviseur kan op deze wijze voorkomen worden. Documenten konden ook voor het coronavirus vaak al digitaal worden ingediend. Datzelfde geldt voor het zetten van een handtekening.

Naar de notaris bij een woningovername

De laatste stap in het kopen van een woning is het ondertekenen van de hypotheek- en leveringsakte. Notarissen bieden nog geen mogelijkheid om deze handtekeningen digitaal te zetten. Mede doordat zij er zeker van moeten zijn, dat je ook echt degene bent die op de aktes staat. Notariskantoren hebben ieder hun eigen werkwijze. Veel van deze kantoren zijn nog steeds open, om het overnemen van een woning geen vertraging op te laten lopen. Kijk echter niet gek op, wanneer er een plastic scherm tussen jou en de notaris zit. Ook voor een bezoek aan de notaris geldt dat je thuis moet blijven als je symptomen van het coronavirus opmerkt bij jezelf of je partner.

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2020 bouwweb