met bouwweb vind je meer!


 

14 mei 2020

Welk soort raamdecoratie past het beste bij jouw woning?

Je bent trots op je woning. Je meubels staan precies goed opgesteld, je vloer is perfect en je hebt je inrichting afgerond met persoonlijke spullen als foto’s en andere pronkstukken. Toch voelt het nog niet helemaal af. Maak van je huis je thuis met prachtige raamdecoratie.

Mooie raambekleding maakt je huis rijker. Het geeft die ene ruimte in je woning net de perfecte uitstraling. Denk aan gordijnen, jaloezieën of shutters. Welk materiaal is zowel mooi als praktisch voor welke ruimte?  Speel met het licht en kies niet standaard voor veilig wit. Durf voor een kleurtje te gaan. Dit maakt je interieur spannend.

Proef de sfeer

Bekijk je interieur eens goed en maak een keuze wat je wilt uitstralen in deze ruimte. Wat voor sfeer wil je aan deze kamer geven? In welke woonstijl is de ruimte ingericht? Bij een landelijk interieur staan bijvoorbeeld vouwgordijnen of houten jaloezieën erg mooi, terwijl bij een strak, industrieel of modern interieur je beter kunt kiezen voor duo rolgordijnen of aluminium jaloezieën. Een trendy interieur combineert dan bijvoorbeeld weer erg goed met rolgordijnen.

Kies je kleur

Als je eenmaal weet wat voor raamdecoratie je wilt, is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Het gaat hier namelijk niet alleen om de kleur, maar ook om de uitstraling die het de ruimte geeft. Wil je dat een ruimte optisch groter lijkt, kies dan voor lichtere kleuren. Donkere kleuren kunnen een ruimte juist kleiner laten lijken. Warme kleuren maken het geheel gezelliger. Wil je een mooi geheel, kies dan voor een kleur die in andere spullen in die ruimte terugkomt. Ga je voor een spannende look, kies dan iets wat contrast oplevert met de andere kleuren in die ruimte.

Voel het materiaal

Het materiaal van de raamdecoratie draagt ook bij aan de uitstraling die je wilt geven aan je ruimte. Kies je voor hout, dan staat dat prachtig in een wat landelijk of stoer en industrieel achtige sfeer. Ben je vooral praktisch ingesteld en houd je van onderhoudsvriendelijk, kies dan voor pvc.  Aluminium is vochtbestendig en past goed bij een strak en moderne look. Wil je meer de klassieke kant op, kijk dan voor mooie, soepele stoffen. Gordijnen zijn niet alleen mooi om te zien, maar kunnen ook een verduisterende en geluiddempende doel hebben.

Maatwerk

Laat je raamwerk opmeten zodat je de juiste afmetingen hebt voor je raamdecoratie. Je kijkt er ten slotte dagelijks naar.
Kriebelt het al? Maak van jouw huis een thuis!

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2020 bouwweb