met bouwweb vind je meer!


 

11 juni 2020

  NEN2580 meting  

 

Redenen om een NEN2580 meting uit te laten voeren

Een NEN2580 meting geeft een exact inzicht in de inhoud en oppervlakte van een gebouw of een gedeelte daarvan. Sinds 1 september 2010 is het voor NVM, LVM en VBO makelaars verplicht om te beschikken over een NEN2580 meetrapport. Deze verplichting heeft veel misverstanden over de inhoud en oppervlakte voorkomen. De jarenlange misverstanden zijn verleden tijd door de zekerheid van een meetrapport.

Maar wat is de NEN2580 precies? En wanneer is een meting nodig? Wij geven je graag antwoord op deze vragen. Lees dus snel verder.

NEN2580 meetrapport

Voor een geldig meetrapport is het nodig dat een erkend en gecertificeerd bedrijf op locatie komt inmeten volgens de richtlijnen van de NEN2580 norm. Na het inmeten worden alle genoteerde gegevens over de inhoud en oppervlakte op kantoor uitgewerkt tot een NEN2580 meetrapport. Waarin je de exacte bruto- en netto vloeroppervlakte en inhoud van het gebouw of een gedeelte daarvan kunt terugvinden. Doordat de meting is uitgevoerd conform de normering kunnen er geen onduidelijkheden of misverstanden ontstaan. Dit is een groot voordeel om een NEN2580 meetrapport aan te vragen.

Wanneer een NEN2580 meting laten uitvoeren?

Op dit moment is het enkel voor NVM, LVM en VBO makelaars verplicht om gebouwen volgens de NEN2580 meting in te laten meten. Echter is de verwachting dat een NEN2580 meetrapport in het jaar 2021 ook verplicht wordt voor onder andere bedrijfspanden. Deze verplichting voorkomt misverstanden over de oppervlakte en inhoud van de woning. Bij verkoop en verhuur wordt de prijs hierop gebaseerd. De exacte inhoud en oppervlakte in een meetrapport voorkomt misverstanden. Een NEN2580 meetrapport geeft ook duidelijk inzicht bij:

  • WOZ en BAG vraagstukken
  • Gemeenschappelijke ruimten toedelen
  • Fiscale vraagstukken
  • Huurprijsherzieningsprocedure
  • Facilitaire (kosten)vraagstukken
  • Waardebepaling

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2020 bouwweb