met bouwweb vind je meer!


 

28 juni 2020

Gashaard van de toekomst op propaan

Nieuwbouwwoningen worden sinds 1 juli 2018 aardgasvrij opgeleverd. Wanneer je dus een nieuwe woning betrekt, zul je voor je energievoorziening op zoek moeten naar een alternatief zoals bijvoorbeeld de warmtepomp. Ook bestaande woningen krijgen hier de komende decennia mee te maken. De overheid streeft ernaar dat er na 2050 in principe geen gebruik meer kan worden gemaakt van aardgas. Betekent dit nu dat je in de toekomst nooit meer zou kunnen genieten van een gashaard in huis? Het antwoord op die vraag is nee. Ook zonder aardgas kun je nog steeds blijven wegdromen bij een warme, sfeervolle vlammenzee in je woonkamer. Jouw gashaard van de toekomst kan namelijk ook uitstekend functioneren met behulp van propaangas uit de fles.

Propaangas is een milieuvriendelijke oplossing

Propaangas zet in vergelijking tot andere brandstoffen veel energie om. Hierdoor is de CO2 uitstoot bij volledige verbranding van dit geur- en reukloze gas zeer klein. Ook de uitstoot van zwavel en stikstof is lager dan bij andere vloeibare brandstoffen. Andere milieuvriendelijke eigenschappen van propaan zijn dat het biologisch afbreekbaar is en geen bodem- of waterverontreiniging oplevert. Dat maakt propaan tot een duurzaam alternatief. Propaan wordt gewonnen uit aardgas en aardolie. De laatste jaren neemt echter ook de productie van biopropaan toe. Dit werkt precies hetzelfde als propaangas, maar is afkomstig uit verschillende duurzame stoffen en restafval. Is jouw woning niet aangesloten op het aardgasnetwerk dan is propaangas dus een aantrekkelijke, milieuvriendelijke optie. Je kunt het gebruik ervan overigens ook prima combineren met bijvoorbeeld andere duurzame alternatieven zoals zonnepanelen of windenergie. Zo ben je optimaal voorbereid op een duurzame toekomst.

Slim systeem van aan elkaar gekoppelde gasflessen

Wanneer je haard niet meer direct wordt voorzien van brandstof via de gasleiding, ben je aangewezen op een gasfles. Nu kun je natuurlijk gewoon één fles porpaangas aansluiten op je haard, maar het is veel slimmer om deze te laten branden door middel van vier aan elkaar gekoppelde gasflessen. Op die manier hoef je namelijk veel minder snel van gasfles te wisselen en heb je veel langer plezier van jouw gashaard. Met 4 flessen propaangas van 10,5 kilogram kun je ongeveer 140 uur je gashaard laten branden. Deze flessen zijn 2 om 2 onderling met elkaar verbonden. Met behulp van een intelligent systeem wordt bovendien bijgehouden wanneer de eerste groep flessen leeg is en er automatisch wordt omgeschakeld naar groep twee. Zo kun je ook tijdig nieuwe propaanflessen bestellen wanneer de bodem in zicht komt. Een bijkomend voordeel van propaan is dat het goed is bestand tegen de vrieskou. Hierdoor kun je jouw gasflessen gewoon buiten zetten in een speciale opslagkast of in een goed geventileerd schuurtje. In tegenstelling tot butaangas dat bij een temperatuur van -1 graden Celsius al verdampt, is propaan te gebruiken bij temperaturen tot wel 42 graden onder nul. Dit maakt het ook mogelijk om gebruik te maken van een gastank waarin je het propaangas voor een langere periode kan opslaan.

Breng sfeer in huis met een gashaard op propaan

Met een gashaard tover je jouw woonkamer direct om in een warme, sfeervolle omgeving. Het mooie vlammenspel geeft een knus gevoel en staat garant voor gezelligheid. Gashaarden zijn de perfecte sfeermaker in huis die je zowel kunt gebruiken combinatie met vloerverwarming, maar ook voldoende capaciteit hebben om je woonkamer aangenaam te verwarmen. Als je op zoek gaat naar een nieuwe gashaard moet je er wel rekening mee houden dat niet alle gashaarden geschikt zijn voor propaan. Wil jij de gashaard van de toekomst aanschaffen? Laat je dan eerst uitgebreid informeren door de erkende gashaardenleverancier.

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2020 bouwweb