met bouwweb vind je meer!


 

14 juli 2020

Bouwkundige keuring: waarom en wanneer?

Slechts een derde van de mensen die een bestaande woning kopen kiezen ervoor om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Hartstikke zonde, want zo’n keuring geeft juist zekerheid over de technische en onderhoudsstaat van de woning die je koopt. Zo weet je met een bouwkundige keuring precies wat je koopt.

Helaas is nog niet iedereen zich bewust van het bestaan en de voordelen van een bouwkundige keuring. Vooral starters denken er vaak niet aan. Echter blijkt uit onderzoek dat veel mensen na aankoop van hun woning spijt hebben dat ze geen keuring hebben laten uitvoeren. Een bouwkundige keuring is dus zeker een verstandige keuze, maar waarom? En wanneer kan je deze laten uitvoeren? Wij geven in dit artikel antwoord op deze vragen!

  bouwkundige keuring waarom en wanneer  
     

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring, ook wel bouwtechnische keuring genoemd, is een onafhankelijke visuele inspectie van een bestaande woning. Tijdens de inspectie wordt er gelet op de technische en onderhoudsstaat van de woning, vervolgens worden alle bevindingen genoteerd in een bouwkundig rapport. Door dit rapport krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning die je van plan bent om te kopen. Ook geeft zo’n bouwkundig rapport inzicht in de te verwachte kosten. Deze worden opgedeeld in drie soorten: directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering. Zo weet je voordat je een huis koopt precies op welke kosten je de komende jaren moet rekenen.

Waarom een keuring laten uitvoeren?

Een bouwkundige keuring geeft je een duidelijk inzicht in de huidige staat van de woning die je wilt kopen. Zo weet je precies wat je de komende jaren kunt verwachten aan onderhoudskosten en koop je geen kat in de zak. Zo voorkom je nare financiële verrassingen achteraf.

Wanneer een bouwtechnische keuring?

Het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring kan nooit kwaad. Sterker nog, het is verstandig om te doen. Vooral bij oudere woningen is de kans op achterstallig onderhoud en “verborgen” gebreken groter. Echter is het ook bij relatief nieuwe woningen verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Het beste moment om een een keuring uit te laten voeren is voordat je een bod uitbrengt. Met een bouwkundig rapport heb je een sterkere onderhandelingspositie en kan je het bod aanpassen op de te verwachten kosten. Maar ook na het bieden kan je nog een keuring laten uitvoeren. Wist je dat het voorbehoud van bouwtechnische keuring inmiddels is toegevoegd aan het koopcontract? Zo mag er een streep door het koopcontract als de herstelkosten van gebreken hoger uitvallen dan in eerste instantie gedacht.

Overtuigd om een bouwkundige keuring aan te vragen?

Huiskeur is de goedkoopste aanbieder van bouwkundige keuringen. Voor slechts €295 kunnen wij de bouwkundige keuring uitvoeren.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2020 bouwweb