met bouwweb vind je meer!


 

6 augustus 2020

Maatregelen voor een beter energielabel voor je bedrijfspand (EPA-U)

Wist je dat het voor kantoren verplicht is om vanaf 1 januari 2023 over minimaal een energielabel-C te beschikken? Een energielabel (EPA-U) geeft het energieverbruik van een bedrijfspand aan. De verplichting van minimaal een C-label is een maatregel om te verduurzamen.

Heeft je bedrijfspand een energielabel slechter dan C, bijvoorbeeld D of G? Dan mag het pand niet meer als kantoor gebruikt worden. Gelukkig zijn er genoeg maatregelen die je kunt nemen voor een beter energielabel. Hieronder hebben we een aantal mogelijke maatregelen om je energielabel te verbeteren op een rijtje gezet.

  maatregelen beter energielabel bedrijfspand  


Verbeter de isolatie

Om het energieverbruik van je bedrijfspand te verminderen is een goede isolatie ontzettend belangrijk. Vooral bij oudere panden zorgt een goede isolatie voor een flinke verduurzaming van je bedrijfspand. Het isoleren van de vloer, ramen, gevel of het dak zorgt dan ook voor een flinke besparing op energiekosten. De verbeterde energieprestatie zorgt ervoor dat je ook direct een betere energieklasse krijgt. Hiervoor is het wel nodig om een nieuw energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen.

Overstappen op LED verlichting

Het vervangen van alle traditionele verlichting op kantoor voor LED is een van de simpelste maatregelen om het energieverbruik flink te verlagen. De investering in LED verlichting op kantoor heb je dan ook snel terugverdiend.

Laat een HR-ketel installeren

Een hoogrendementsketel in je bedrijfspand zal zorgen voor een flinke energiebesparing. Heeft je bedrijfspand nog een verouderde CV-ketel? Dan is het verstandig om je eens te verdiepen in de overstap op een HR-ketel.

Kies voor HR glas

Heeft het bedrijfspand nog enkel glas? Dan zorgt dit voor enorm veel warmteverlies. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, daarom is het verstandig om dit glas te vervangen voor dubbel-, drievoudig- of HR++ isolatieglas om het energieverbruik te verminderen.

Meer weten over het huidige energielabel van je bedrijfspand of welke maatregelen je nog meer kunt nemen om het energieverbruik te verminderen?

Vergelijk energieprestatieadvies bedrijven via EnergielabelOffertes.nl.

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb