met bouwweb vind je meer!


 

1 september 2020

Met deze cursussen creëer je meer mogelijkheden voor jezelf

Je bent nooit te oud om te leren. Sterker nog, wanneer je actief bent in de bouwsector, zul je regelmatig bijgeschoold moeten worden, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Bovendien zijn er nogal wat certificaten waarover vakmensen in de bouw tegenwoordig moeten beschikken om überhaupt een kans te maken. Bij aanbestedingen worden dergelijke zaken scherp beoordeeld. Wie niet tijdig de juiste cursussen heeft gevolgd, grijpt naast de klussen en staat dus letterlijk en figuurlijk met lege zakken.

VCA

Medewerkers in de bouw hebben tegenwoordig bijna allemaal een persoonlijk VCA-certificaat nodig. Dit geeft aan dat iemand in staat is om zijn werk veilig uit te voeren. Je laat met een VCA-certificaat zien dat je weet welke gevaren er bestaan in je werk en dat je de juiste voorzorgsmaatregelen treft om te voorkomen dat er dingen mis kunnen gaan.

Code 95

De aanduiding Code 95 op je rijbewijs wordt achter de voertuigcategorie geplaatst. Je toont ermee aan dat je als beroepschauffeur in staat bent om deze taak op vakbekwame wijze uit te kunnen voeren. De code blijft vijf jaar geldig, daarna zul je een code 95 cursus moeten volgen om zo te voldoen aan je wettelijke plicht op 35 uur nascholing.

BHV

Heb je als ondernemer personeel in dienst? Dan ben je wettelijk verplicht een bedrijfshulpverlener aan te wijzen. Als werkgever heb je namelijk een algemene zorgplicht ten opzichte van je personeel. Vergis je niet, dit geldt ook als je slechts één medewerker in dienst hebt. Er zijn ook richtlijnen voor het aantal mensen in je bedrijf dat de BHV cursus gevolgd moet hebben.

ISO 9001

Vanuit Genève beheert de organisatie ISO een groot aantal normen voor zowel producten als managementsystemen. Daarin ISO 9001 is de internationale norm die betrekking heeft op systemen voor kwaliteitsmanagement. De hiervoor opgestelde richtlijnen helpen om bedrijfsprocessen te verbeteren. Dit certificaat verhoogt daardoor de betrouwbaarheid van je product of dienst.

Je ziet dus dat sommige opleidingen essentieel zijn voor het uitvoeren van bepaalde taken, terwijl andere certificaten vooralsnog optioneel zijn. Toch is het voor ondernemers en zelfstandigen in de bouwsector raadzaam om zich ook hierin te verdiepen. Doe je dat namelijk niet, dan is het voor een concurrent natuurlijk relatief eenvoudig om je een slag voor te zijn en de mooie klussen vlak voor je neus weg te kapen. Het zijn dus opleidingen die zichzelf absoluut terugverdienen!

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb