met bouwweb vind je meer!


 

11 september 2020

3 ideeën voor je nieuwe dakkapel

De dakkapellen van nu kunnen menig zoldertje omtoveren tot een grote ruimte. Door de nieuwe technieken is er veel mogelijk, en kan het wooncomfort fors vergroot worden.

Geen lange verbouwing

Menig huiseigenaar zit er niet op te wachten dat bouwvakkers de hele woning voor een lange tijd overhoop komen halen, en gelukkig is dat met het plaatsen van een dakkapel niet het geval.
De moderne dakkapellen voor een schuin of puntdak zijn prefab, timmerlieden maken 's ochtends het gat in het dak, daarna komt een truck en een hijskraan, en zet de dakkapel op de goede plek. Daarna maken timmerlieden het dak weer dicht. Deze klus duurt hooguit een dag.
Wat iets langer duurt dan een dag is op zolder de nieuwe kamer isoleren en aftimmeren. Reken daar maar hooguit twee dagen voor. Het valt dus mee, in pakweg drie dagen tijd is de smalle zolder een ruime lichte kamer. De dakkapellen zelf zijn van kunststof, dus onderhoudsvrij, goed geïsoleerd omdat daar bijvoorbeeld van dat HR ++ glas inzit.

Dakkapel met balkon

De voorgaande omschreven dakkapel is over het algemeen te plaatsen zonder vergunning. Het is een kwestie van rondkijken in de wijk, niemand heeft zin om leges te betalen, waarschijnlijk zullen alle dakkapellen in de wijk zo'n beetje hetzelfde zijn.
Bijvoorbeeld, alle dakkapellen staan aan de achterzijde van de woning, met een bepaalde afstand onder het nok van het dak en van de buren. Ga er dan maar vanuit dat een dakkapel plaatsen op die manier zonder vergunning mag. Ingewikkelder kan het worden als je zo'n prachtige dakkapel wil met een Frans balkon.
Meestal is daar wel een vergunning voor nodig, maar dat is de prijs waard. Op het dak een paar openslaande deuren, en aldaar heb je een weids uitzicht. Tevens heb je dan gelijk een zolder die je kan ventileren, wat vaak geen overbodig luxe is.

Het geld zie je terug

Een woning uitbreiden middels een dakkapel geeft niet alleen meer ruimte en woongenot, maar is ook een investering. Zodra je de woning te koop zet, zal je dankzij de ruime zolderkamer het huis sneller en tegen een goede prijs kunnen verkopen.
Omdat de kunststof dakkapellen onderhoudsvrij zijn, heb je met dat betreft geen kosten aan de dakkapel, en omdat het goed geïsoleerd is heeft het hebben van een dakkapel geen negatieve invloed op de energierekening.
Het is dus zeer zeker het overwegen waard om een dakkapel te laten plaatsen. Online zijn veel afbeeldingen te vinden van dakkapellen, en je ziet dan zelf dat er naar ieders stijl en smaak, en passend bij de woning, een dakkapel te vinden is.

 

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb