met bouwweb vind je meer!


 

21 oktober 2010

Woning winterproof maken

De winter komt langzamerhand steeds dichterbij en dat betekent dat er veel koude dagen en koude nachten aankomen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de warmte zoveel mogelijk binnen en de kou buiten te houden. Lees snel verder voor tips om jouw woning helemaal winterproof te maken!

Dubbel glas en kozijnen aanschaffen

Een goede optie om jouw woning te isoleren is het glas van de ramen vervangen voor dubbel glas. Dubbel glas houdt veel kou buiten, maar houdt vooral ook veel warmte binnen. Een bijkomend voordeel is dat je ook veel geluid buitenhoudt. Samen met het glas, kunnen ook kozijnen ervoor zorgen dat jij minder warmte verliest. Isolerende kozijnen kosten iets meer dan gewone kozijnen, maar deze investering is het zeker waard. Het bespaart veel op de energierekening. Zo heb je de investering er zo weer uit!

Raamdecoratie kiezen

Nu de ramen voorzien zijn van dubbel glas en isolerende kozijnen, is het tijd om winterproof raamdecoratie aan te schaffen. Ook raamdecoratie kan een grote bijdrage leveren. Zo kunnen bijvoorbeeld verduisterende gordijnen in de zomer niet alleen helpen om de warmte buiten te houden, maar ze houden in de winter ook de kou buiten. Win-win dus! Ben je niet zo van de gordijnen of past het niet in jouw woning? Je kunt ook kiezen voor: vouwgordijnen of verduisterende rolgordijnen. Wil je toch niet helemaal een verduisterend raam? Dan kun je altijd nog kiezen voor een duo-rolgordijn dan kun je altijd het aantal licht in je huis zelf bepalen.

Kieren bedekken

Zonder dat je doorhebt zijn er veel kieren en gaten waar onwijs veel koude lucht doorheen gaat en warme lucht door ontsnapt. Denk aan kieren van deuren, ramen en de afzuigkap. Houd dit zoveel mogelijk dicht! Dit kun je doen door bijvoorbeeld de afzuigkap af te plakken met tape. Dit houdt veel kou tegen in de winter. Voor de deuren en ramen kun je een speciale tochtrol kopen. Een handdoek ervoor leggen werkt ook goed!

Winterse sfeer

Behalve de praktische en isolerende dingen, moet het natuurlijk ook een beetje gezellig worden in huis. Een dekentje op de bank en veel kaarsen zorgen ook voor extra warmte. Heb je al gedacht aan mooie verlichting? In de avond is het wel zo gezellig om de grote, felle lamp uit te doen en hiervoor in de plaats een gezelliger licht aan te zetten. Een vloerlamp met een warme lichtbron bijvoorbeeld.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb