met bouwweb vind je meer!


 

24 november 2020

3 zeer goede redenen om een woonverzekering af te sluiten

U gaat verhuizen naar een nieuwe stek? Dan is het slim om een goede woonverzekering af te sluiten. Een goed verzekerd huis biedt u een extra veilig gevoel en zorgt ervoor dat eventuele schade vergoed wordt. Dat kan door inbraak zijn, maar ook door storm of brand. Kiest u voor een woonverzekering? Dan heeft u een pakketverzekering van één verzekeraar zodat bij schade zo min mogelijk papieren rompslomp nodig is. Daar zit immers niemand op te wachten. Schade melden gaat vaak snel en eenvoudig online.

  Woonverzekering  

 

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering is een combinatie van drie verschillende verzekeringen. Niet allemaal zijn ze verplicht, maar wel heel handig om te hebben. Een woonverzekering bestaat minimaal uit een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. U kunt deze verzekeringen zelf nog uitbreiden met extra opties.

De opstalverzekering (verplicht)

De eerste en eigenlijk enige echt verplichte verzekering is de opstalverzekering. Wanneer u stormschade heeft aan bijvoorbeeld een dakkapel of waterschade heeft aan een verlijmde vloer, dan wordt dit vergoed door een opstalverzekering. Het huis zelf en alles wat daaraan vast zit behoort namelijk tot de opstalverzekering. Soms is deze verzekering uitgebreid met bijgebouwen zoals een tuinhuis of een serre.

Een inboedelverzekering beschermt uw spullen

Een inboedelverzekering beschermt uw spullen wanneer er schade ontstaan is door storm-of waterschade, brand of diefstal. Alle spullen die zich in het huis bevinden en te verhuizen zijn vallen onder de inboedel. Denk hierbij aan lampen, meubels, apparatuur en vloerkleden. Met een extra clausule kunt u er eventueel ook voor zorgen dat uw apparatuur verzekerd is wanneer u buitenshuis bent. Bijvoorbeeld wanneer u op vakantie gaat en uw laptop gestolen wordt of u uw smartphone verliest.

Korting op uw woonverzekering

Wanneer u thuis een goedgekeurd beveiligingssysteem heeft of uw huis voorzien is van een politiekeurmerk, dan kunt u korting krijgen op de premie van uw inboedelverzekering. De kans op schade door inbraak wordt dan een stuk kleiner. De premie van een inboedelverzekering kunt u online laten berekenen. Deze hangt af van verschillende factoren. Zo heeft een rijtjeshuis in een stadsbuurt een heel andere premie dan een vrijstaand huis in een rustig dorp. Het bouwjaar van het huis is ook van invloed op de hoogte van de premie. Evenals wanneer u veel sieraden of kunst in uw huis heeft.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Stel u gaat kennis maken met uw nieuwe buren en stoot bij het binnenkomen tegen een hele dure vaas. Niet de beste binnenkomer uiteraard maar met een aansprakelijkheidsverzekering wordt de ontstane schade gelukkig gedekt.

Alle verzekeringen onder één dak

Bij een woonverzekering zijn al deze bovenstaande verzekeringen samengepakt in één verzekering. Zo kan de schade zo snel mogelijk worden afgehandeld zonder dat u bij verschillende verzekeraars schade moet melden. Vergelijk de verschillende pakketten van uw verzekeraar zodat u altijd optimaal verzekerd bent en zorgeloos kunt genieten van uw huis.

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb