met bouwweb vind je meer!


 

21 december 2020

 

Waar moet je aan denken als je een hoogwerker of verhuislift wilt huren?

Als je voor een klus staat die letterlijk op hoog nieuwe moet worden uitgevoerd, is het zeer praktisch om een hoogwerker of verhuislift te huren. Zoals de naam al aangeeft, zal de aard van de klus afhankelijk zijn of je een hoogwerker of bouwlift gebruikt. Het is zeker mogelijk om dit soort voorzieningen als particulier te huren. In dit artikel nemen we door waar je aan moet denken als je een hoogwerker of verhuislift wilt huren?

Het huren van een verhuislift, hoe werkt dat?

Het gebruik van een verhuislift is een zeer praktische keuze als je spullen van een hoger gelegen verdieping naar beneden moet brengen of uiteraard van beneden naar boven moet verplaatsen. Door het gebruik van een verhuislift voorkom je dat je een of meer trappen af- of op moet met je spullen voor zover dit zou passen. Een verhuislift neemt je dus letterlijk veel werk uit handen. 

Het huren van een verhuislift werkt heel eenvoudig. in de meeste gevallen huur je de lift per uur of per dagdeel. Een verhuislift huren kan bij meerdere instanties maar let zeker wel op het prijsverschil tussen de aanbieders. Dit kan nog wel eens flink verschillen. In een aantal  gevallen wordt de verhuislift bediend door een medewerker van dit bedrijf. Hij of zij zal erop toezien dat de lift op een correcte- en veilige wijze wordt gebruikt. Daarnaast is dit wel zo praktisch want deze persoon heeft veel ervaring met verhuizingen. Het is heel handig om gebruik te maken van de vakkennis en ervaring van deze persoon om op een zo efficiënt mogelijke manier de klus te voltooien. Er zijn overigens ook ladderliften die je zelf kunt huren en bedienen. Bij het selecteren van de verhuislift is het uiteraard wel van belang om na te gaan of deze voorziening de gewenste hoogte kan bereiken en wat het draagvermogen van het plateau is. 

Waar moet je aan denken bij het huren van een hoogwerker?

Ook voor een hoogwerker huren kun je bij diverse instanties terecht. Een hoogwerker wordt overigens ook wel een schaarlift genoemd, uiteraard refererend naar de vormgeving van de machine. Het is voor particulieren toegestaan om met een hoogwerker te werken. Je hebt hier geen speciaal rijbewijs voor nodig. De Arbowet schrijft  echter wel voor dat de bedienende persoon wel een certificaat ‘veilig werken met de hoogwerker’ nodig heeft. Ook het dragen van een veiligheidsharnas bij het uitvoeren van de werkzaamheden is niet verplicht maar uiteraard wel sterk aan te raden. 

Er zijn diverse soorten hoogwerkers die gehuurd kunnen worden. Veiligheid en efficiëntie bij de uitvoer van de werkzaamheden zijn de belangrijkste criteria bij het maken van je keuze in het aanbod. Het is uiteraard van groot belang om vast te stellen dat de hoogwerker daadwerkelijk de gewenste hoogte bereikt en te kijken op welke manier je de werkzaamheden dan kunt uitvoeren. Daarnaast speelt ook hier weer het grote verschil in prijsstelling een belangrijke rol. Een vergelijking leert dat er op dit gebied grote verschillen zijn  tussen de verschillende aanbieders. Bij een hoogwerker huren zit altijd een WA verzekering inbegrepen. Dit is immers wettelijk verplicht. Je huurt een hoogwerker voor een dagdeel, een dag of meerdere achtereenvolgende dagen.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb