met bouwweb vind je meer!


 

31 december 2020

Groene aanslag makkelijk weghalen met deze vier stappen

Last van groene aanslag op je tuintegels? Het verwijderen ervan lijkt misschien een tijdrovend karwei, maar als je het op de juiste manier aanpakt. Is het zo gepiept. Hieronder vind je een simpel stappenplan om af te rekenen met die vervelende groene aanslag. In feite zijn het mossen die zich hebben genesteld op je tegels. Mossen gedijen goed op plekken die vochtig zijn en waar geen direct zonlicht komt. Als die situatie in jouw tuin van toepassing is, kun je er mee te maken krijgen.

  1. Maak op de eerste plaats het te behandelen oppervlak veegschoon. Dat wil zeggen dat je rondslingerende bladeren en andere rommel verwijdert. Je kunt immers de tegels pas goed reinigen als er geen losse troep meer op ligt.
  2. Vul een emmer met heet water en los er wat groene zeep in op. Laat dat mengsel even een kwartiertje staan, zodat de zeep goed de kans heeft om op te lossen. Gooi dit mengsel vervolgens over de tuintegels waarop zich de groene aanslag heeft gevormd.
  3. Nu kun je de groene aanslag vrij gemakkelijk verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld door met een harde bezem te gaan borstelen. Simpeler is het echter om de groene aanslag met behulp van een hogedrukspuit te verwijderen. Die heb je in verschillende soorten en maten, je bepaalt welke hogedrukspuit het meest geschikt is op basis van de werkdruk en de wateropbrengst.
  4. Als de tegels weer goed schoon zijn, is het zaak om het hele tuinpad grondig te inspecteren. Door de hogedrukspuit kunnen voegen verdwenen zijn, waardoor je onkruid vrij spel  geeft. Vul de kieren op met speciaal voegzand, daarmee voorkom je dat onkruid zich kan wortelen.

Mos nestelt zich overigens niet alleen op tegels, het kan ook een ware plaag zijn in het gazon. Als je daar niets tegen doet, zal het mos het gras verstikken, waardoor de kwaliteit van de grasmat afneemt. Het goed onderhouden van het gazon speelt een belangrijke rol in het voorkomen van de vorming van mos. Dus ga op zoek naar een grastrimmer, een verticuteerhark en alle andere benodigdheden om het gazon goed te onderhouden.

Het regelmatig maaien van het gras is belangrijk, want hoe sterker het gras van zichzelf al is, hoe beter het in staat is om mossen te weren. Indien mogelijk is ook het voorkomen van schaduwvorming aan te bevelen om mossen te weren.

 

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb