met bouwweb vind je meer!


 

9 maart 2021

3 manieren om je woning te vergroten

Na een bepaalde tijd zijn mensen vaak uitgekeken op hun eigen woning. Ze willen graag iets in het huis veranderen zonder helemaal te moeten verhuizen. Er zijn veel manieren om veranderingen aan te brengen maar dit wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk doen. Het is een slim plan om de woning te vergroten waardoor je meer ruimte hebt en meer plezier uit je woonplek kan halen, daarbij is er ook een waardevermeerdering van je woning!

De voorkant van de woning vergroten

Er kan ten eerste gekozen worden om de voorkant van de woning te vergroten met een uit- of aanbouw. Er moet dan wel rekening gehouden worden met vergunningen, het kan namelijk zijn dat de gemeente er niet mee akkoord gaat. Een erker is minder ingrijpend dan een echte aanbouw en vandaar dat hier vaak voor gekozen wordt. Er wordt een behoorlijk stuk beloopbare vierkante meters toegevoegd en het zorgt voor een mooie uitstraling.

De achterkant van de woning vergroten

Vaak wordt er gekozen om de achterkant van de woning te vergroten. Het is toegankelijk omdat er dan een stuk van de tuin wordt ingeleverd voor meer woonruimte. Je kan hier kiezen voor zowel een aanbouw of een uitbouw. Bij een aanbouw wordt er een complete nieuwe constructie toegevoegd aan de woning en bij een uitbouw wordt enkel de ruimte vergroot. Het zorgt beiden zeker voor een woonruimte die aanzienlijk toeneemt. De veranda’s van Tuinmaximaal bieden een voorbeeld van hoe je een uitbouw kan realiseren. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat het aangebouwd is aan de woning, je kan ook kiezen voor een ruimte die vrijstaat in de tuin. Bij tuinkamers is dit het geval en deze worden officieel niet meegerekend als woonruimte.

De bovenverdieping van de woning vergroten

Wanneer je een plat dak hebt dan kan je kiezen om een dakopbouw te laten plaatsen. Er kan dan een nieuwe verdieping of kamer geplaatst worden op de bestaande woning. Niet iedereen heeft natuurlijk een plat dak en dan kan je ook kijken naar de mogelijkheden voor een dakkapel. Een dakkapel kan je op een schuine zijde plaatsen en zorgt meteen voor meer ruimte. Naast extra ruimte zorgt het ook voor meer licht en een betere ventilatie.

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb