met bouwweb vind je meer!


 

 

26 maart 2021

5 manieren om je bedrijfspand optimaal te beveiligen

Het aantal diefstallen is de laatste jaren flink gedaald en dat komt met name door de verbetering van beveiliging. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de beveiliging van jouw bedrijfspand op orde is, zodat inbrekers geen kans maken. Maar hoe doe je dat? We leggen het je uit. 

Voer risicobeoordeling uit

De eerste stap in een goed beveiligd pand is het in beeld brengen van de zwakke plekken van jouw pand. Misschien ben je al eens slachtoffer geweest van een misdrijf en weet je waar inbrekers makkelijk binnen kunnen komen. In andere gevallen moet alle mogelijke scenario’s goed doorlopen. Op die manier komen de eerste verbeterpunten al aan het licht. Heb je bijvoorbeeld een ouderwets slot? Dan kan u direct een cilinderslot kopen.

Beveilig uw pand met beveiligingsapparatuur

De volgende manier om jouw pand te beveiligen is het plaatsen van extra beveiliging. Iedere camera kan een inbreker al laten afschrikken of zijn poging in ieder geval bemoeilijken. Ook een alarm kan je zichtbaar maken door het plaatsen van borden aan de hekken. Stevige rolluiken kunnen er bovendien voor zorgen dat je pand er overdag tip top uitziet, terwijl je in de avond goed beveiligd bent.

Bescherm jezelf en je personeel

Hoewel de meeste overvallen in de avond plaatsvinden, komt het ook regelmatig voor dat er overdag toegeslagen wordt. Dat is bijvoorbeeld vaak het geval bij pompstations. Het is daarom van belang dat je jouw personeel veiligheidstrainingen aanbiedt. Op die manier weet iedereen wat hij of zij moet doen bij een ernstige bedreiging. Train je personeel ook om verdacht gedrag te herkennen bij degenen die jouw pand betreden.

Beveilig je apparatuur en voorraden

Sommige apparaten of voorraden hebben extra veel waarde en verdienen dus ook extra aandacht. Voer daarom regelmatig audits uit en wijs de verantwoordelijken aan voor bepaalde items. Overweeg zelfs duurdere apparaten aan de vloer te bevestigen. Voor voorraden is het belangrijk goed in de gaten te houden wat je hebt. Zo kan je snel een diefstal op het spoor komen, want ook personeelsleden kunnen spullen van jouw bedrijf meenemen naar huis voor particulier gebruik. 

Zorg ervoor dat er niets te halen is

De belangrijkste tip is om ervoor te zorgen dat er niets te halen is. Zolang inbrekers weten dat de opbrengst bij jouw bedrijfspand nihil is, zullen ze niet snel een poging wagen. Bovendien beperk je op die manier de schade. Het is daarom belangrijk om overtollig geld regelmatig naar de bank te brengen en waardevolle spullen mee te nemen naar huis. 

Er zijn dus meerdere manieren om je bedrijfspand optimaal te beveiligen. Zorg dat je alle stappen snel in de praktijk brengt om zo goed mogelijk beschermd te zijn tegen inbrekers en overvallers. Bovendien zorgt een goede beveiliging vaak voor een lagere premie bij de verzekering.

 

 

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb