met bouwweb vind je meer!


 

30 maart 2021

Hier moet je alvast over na denken terwijl je huis gebouwd wordt

Het is geweldig om de voortgang van de bouw van je huis te volgen. Het is echter geen tijd om alleen maar te kijken, want er is nog veel werk aan de winkel. Zo is het onder meer belangrijk om na te denken over de inrichting van je toekomstige nieuwe woning. Bijvoorbeeld hoe je invulling geeft aan elke ruimte, zoals de woonkamer en slaapkamer. Heb je al nagedacht over een bed en matras? Een futon matras voorziet in optimaal ligcomfort en dat is belangrijk voor een goede nachtrust. Denk ook aan de kleuren in het interieur net als aan praktische regelzaken.

Kleur in het interieur
Het huis is aanbouw en dat biedt alle gelegenheid om na te denken over de kleuren in het interieur. De kleur van de vloer is belangrijk gelet op het grote oppervlak, maar dat geldt eveneens voor de muren. Warme kleuren zijn ideaal om een gezellige en knusse sfeer in de woonkamer te creëren. In een slaapkamer zijn zachte tinten ideaal voor een rustige look, zoals zachtgroen. In een meer actieve ruimte, zoals de keuken zijn koude en frisse kleuren weer ideaal en dat geldt ook voor de gang en hal. Uiteraard is het ook mogelijk om neutrale kleuren te nemen voor de vloer en de muren en dan voor kleuraccenten te kiezen met meubels.

Nieuwe meubels
Bij het laten bouwen van een nieuwe woning is het vaak ook zo dat er nieuwe meubels in het huis komen. Of in elk geval een aantal nieuwe meubels, zoals een nieuw bankstel of nieuwe eettafel. Er valt wat dat betreft ook over praktische oplossingen na te denken. Bijvoorbeeld door zitruimte met een slaapplek te combineren. Een modulaire slaapbank is daarbij naar eigen inzicht samen te stellen op basis van de beschikbare ruimte in de nieuwe woning.

Praktische zaken regelen
Bij een huis in aanbouw zijn er allerlei praktische zaken te regelen. Bijvoorbeeld als het gaat om het plannen van de verhuizing. Het is mogelijk om zelf de inboedel uit de oude woning naar het nieuwe huis over te brengen, maar de verhuizing is ook uit te besteden. Denk onder meer aan de afwerking van wanden en het leggen van vloeren. Ook daarvoor geldt dat je daar al tijdens de bouw aan moet denken. Bijvoorbeeld om de schilder of behanger tijdig vast te leggen net als aan de vloerenlegger.

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb