met bouwweb vind je meer!


 

6 april 2021

Rolgordijnen voor elke woonstijl

Toe aan nieuwe raamdecoratie? Ga voor een rolgordijn! Dit type raamdecoratie past bij elke woonstijl! Het rolgordijn is namelijk beschikbaar in talloze kleuren, dessins en structuren. Hieronder geven we een viertal voorbeelden. Van landelijk tot modern! Landelijk

De kernwoorden van landelijk wonen zijn knus en gezellig. In een landelijke inrichting kom je veel natuurlijke materialen tegen. Denk aan hout, riet en wol. Het kleurenpalet van een landelijk interieur is rustig en aards. Er wordt vooral gekozen voor wit- en grijstinten. Kleur mag, zolang het een vergrijsde variant is. Grijsgroen of grijsblauw bijvoorbeeld. Dit geldt ook voor de raambekleding. Vanwege de natuurlijke uitstraling zijn linnen gordijnen de populairste keuze. Maar wist je dat ook rolgordijnen verkrijgbaar zijn met een linnenlook weefstructuur? Voor een luxe uitstraling kies je voor zowel rolgordijnen als gordijnen. Voor een moderne touch kies je juist alleen rolgordijnen.

Industrieel

Een industrieel interieur kenmerkt zich door rauwe en stoere materialen. Zo zie je veel baksteen, beton, leer, metaal en hout. Ook het kleurgebruik is stoer. Zwart, grijs, cognacbruin en legergroen bijvoorbeeld. Ook typerend voor de industriële woonstijl zijn grote eyecatchers. Kleine accessoires zie je weinig. Een strak rolgordijn past goed in dit plaatje. Voor een stoere uitstraling kies je voor en donker rolgordijn met grove weefstructuur. Een metalen omkasting en bedieningsketting maakt de industriële look helemaal af.

Modern

Strak en open. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een modern interieur. Een hoekige bank en zwevend TV-meubel bijvoorbeeld. Kleine accessoires zie je nauwelijks. In plaats daarvan wordt gekozen voor een aantal prominente aandachtstrekkers. Veelgebruikte materialen zijn hoogglans, glas, kunststof en metaal. Meubilair heeft altijd een gladde finish. De basiskleuren van een modern interieur zijn wit, zwart en grijs. Vaak blijft het bij deze kleuren. Soms wordt er echter gekozen voor één felle accentkleur. Zo’n knalkleur springt er dan echt uit. Vanwege het strakke karakter past het rolgordijn perfect bij een modern interieur. Een gladde stof zonder structuur is de beste keuze. Qua kleur ga je voor één van de basiskleuren. Of maak van je rolgordijn juist een eyecatcher door te kiezen voor een knalkleur!

Botanisch

Groen, groen en nog meer groen! Dat is het credo van de botanische trend. Ook wel urban jungle genoemd. Binnen deze woonstijl spelen planten de hoofdrol. Planten in verschillende soorten en maten in een nonchalante opstelling. In plaats van strak, is deze interieurstijl juist heel speels. Dit zie je niet alleen terug in de opstelling van de planten. Ook losjes gedrapeerde plaids, rommelig neergelegde kussens en diverse accessoires zorgen voor een nonchalante look. Het eenvoudige design van een rolgordijn zorgt voor balans. Kies voor een lichte neutrale kleur, zoals wit, beige of saliegroen. Ook een botanisch design met planten of bladeren behoort tot de mogelijkheden!

Meer info: onlinerolgordijnen.nl

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.

 


AEC info bouwinformatie.

 

 

 

Glasbok - transport van glas

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 
.

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2021 bouwweb