Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 januari 2003

modernste technische snufjes leggen gebouwen vast

NEW YORK - De Amerikanen gaan met de modernste technische snufjes hun beroemdste gebouwen van top tot teen vastleggen. Mocht een terroristische aanslag de panden verwoesten, dan zijn ze aan de hand van de vastgelegde beelden weer in exact dezelfde staat op te bouwen.

Volgens de Amerikaanse krant New York Daily News worden bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld en het Capitool van binnen en van buiten, driedimensionaal en tot op de milimeter nauwkeurig vastgelegd op de computer. Dat gebeurt met lasertechnologie. Mocht een gebouw een aanslag niet overleven, dan helpt de digitaal opgeslagen blauwdruk bij de herbouw.

Al voor de terreuraanslagen in de VS denken Amerikaanse ambtenaren na over methodes om het erfgoed vast te leggen, maar ze hebben dat nadenken sinds 11 september wel een beetje opgeschroefd. Bij de aanslagen verdwenen de Twin Towers van het WTC en raakte het Pentagon zwaar beschadigd. Van het Vrijheidsbeeld bestaan bijvoorbeeld geen bouwtekeningen meer en dat maakt herbouw vrijwel onmogelijk.

Volgens de krant staan ook de gigantische stenen presidentshoofden van Mount Rushmore in South Dakota op de nominatie om te worden gescand. Mocht de neus van Thomas Jefferson eraf vallen, dan krijgt de oud-president dankzij de metingen uiteindelijk weer precies zijn eigen reukorgaan terug.

[bron: Woonkrant Telegraaf]
 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl