Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 januari 2003

Brand in gebouw Rijkswaterstaat

Personeel IJsselmeergebied kan weer snel aan de slag

Het personeel van de directie IJsselmeergebied en het RIZA van Rijkswaterstaat in Lelystad kan na de brand van zondagochtend in het Smedinghuis snel weer aan de slag. Dat bleek zondagavond na het opnemen van de schade en na overleg van beide directieteams van de Rijkswaterstaatvestiging met de gemeente en de Rijksgebouwendienst.

De uitslaande brand in het acht verdiepingen tellende gebouw werd zondagochtend rond 4.00 uur gemeld. Op dat moment waren er geen mensen in het gebouw. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

In de loop van de dag bleek dat vooral het centrale deel van het kantoor zwaar is getroffen. Twee zijvleugels en een stuk nieuwbouw hebben de brand relatief goed doorstaan. Gespecialiseerde schoonmaakbedrijven zullen deze reinigen, zodat de kantoren zo spoedig mogelijk weer in gebruik kunnen worden genomen.

Overigens is een aantal belangrijke computersystemen nog intact, waaronder die van het Berichtencentrum. De server voor dit systeem staat in één van de zijvleugels. Het Berichtencentrum heeft een landelijke functie bij waarschuwingen voor hoogwater in de grote rivieren, ernstige verontreinigingen in het water en berichten aan de scheepvaart.

Nog deze week hoopt Rijkswaterstaat overeenstemming te bereiken over de huur van nieuwe kantoorruimten in de omgeving ter vervanging van het uitgebrande kantoor.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl