Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

1 maart 2003

Docu Group verandert spelregels voor Europese uitgevers in de bouwsector

Blauen (Basel), Zwitserland Docu Group AG, een leidende Europese aanbieder van project- en productinformatie voor de bouw, heeft vandaag aangekondigd dat het een wereldwijde licentie zal verkrijgen voor Bricsnets geavanceerde bouwinformatie-technologie, en dat het Bricsnets Duitse content business zal overnemen. Door de nieuwe Internet-technologie te combineren met uitgebreide project- en productinformatie, daagt Docu Group gevestigde spelers in de uitgeverij voor de bouwsector uit.

De Internet-technologie, ontwikkeld door Bricsnet onder de naam Product|Center, is een uniek geïntegreerd systeem voor het verzamelen, vastleggen en publiceren van digitale bouwinformatie. Product|Center gebruikt een uniforme technologische infrastructuur in plaats van diverse sites en technologieën, en verhoogt de waarde en bruikbaarheid van de gegevens met Web-gebaseerde onderhoudsgereedschappen, XML interfaces voor bulk uploads van data en geavanceerde zoekmogelijkheden. In januari 2003 ontving de Product|Center site 390.000 bezoekers die samen 7 miljoen hits genereerden, via 2 miljoen page views.

De acquisitie van Bricsnets Duitse content business, die opereert onder de naam AIS, versterkt Docu Groups positie op de Duitstalige markten. Het bedrijf heeft nu een tweede positie op de Duitse markt van bouwproject- en productinformatie, na BertelsmannSpringer (B2B) Heinze and Ibau. In Zwitserland is Docu Group de marktleider voor productinformatie, en is begonnen projectinformatie te leveren, opnieuw in concurrentie met BertelsmannSpringer (B2B). In Oostenrijk, en ook in Scandinavië, neemt het bedrijf een tweede plaats in in product- resp. vastgoedinformatie, na de lokale marktleiders BertelsmannSpringer (B2B) and Byggfakta (Reed Elsevier).

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl