Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 maart 2003

 

VanMeijel ontwikkelt nieuwe Metacom-module voor contractmanagement

Van Meijel Automatisering heeft een nieuwe module voor contractmanagement ontwikkeld.

De module is een instrument om het opstellen van nieuwe contracten met onderaannemers en het beheer van lopende contracten efficiënter uit te voeren. De module wordt geleverd als onderdeel van Metacom, het geïntegreerde bedrijfsinformatiesysteem voor de bouw. De eerste implementatie van de module vindt momenteel plaats bij het bouwconcern Van Wijnen.

Bij de uitvoering van een bouwopdracht zijn vrijwel altijd toeleveranciers en onderaannemers betrokken. Het aandeel van onderaannemers verschilt weliswaar sterk tussen de diverse bouwbranches en tussen de diverse soorten bouwprojecten, maar over het algemeen wordt de inzet van specialistische onderaannemers steeds belangrijker en dus ook het belang van het managen van dit belangrijke onderdeel in het bouwproces. Van Meijel Automatisering heeft daarom een module voor Metacom ontwikkeld die de inkoop en het contractbeheer van onderaannemers ondersteunt.

De module contractmanagement omvat het hele traject van offerte-aanvraag tot en met de eindafrekening van het contract met de onderaannemer. Met de module krijgen bouwbedrijven volledig inzicht in alle financiële en logistieke aspecten van de diverse contracten. Omdat alle contracten in het systeem vastgelegd kunnen worden, komt er een schat van informatie beschikbaar. De contractinformatie kan per project, op allerlei niveaus, maar ook over alle projecten heen opgevraagd worden en men krijgt direct inzicht in de contracten van een onderaannemer over alle, of over een deel van de projecten. 

De module zelf beschikt over tal van praktische functionaliteiten. In de module kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van standaardcontracten, zoals bijvoorbeeld WKA- en ZZP-contracten, waardoor het opstellen van contracten aanzienlijk vereenvoudigd wordt. Daarnaast biedt de module volledig inzicht in meer- en minderwerk op het contract. Ook claims op de onderaannemer kunnen via de module geregistreerd en in de eindafrekening verwerkt worden. Er zijn vele mogelijkheden van afrekening. De afspraken daarover in het contract worden automatisch bij de facturering toegepast.

De module contractmanagement is uiteraard volledig geïntegreerd in de overige processen van Metacom, zoals bijvoorbeeld calculatie, projectadministratie en de financiële administratie.

[meer info: VanMeijel]


 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl