Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

25 maart 2003


Staatssecretaris Van Aardenne: Afspraken water forum onvoldoende

Volgens staatssecretaris Van Ardenne moeten er concretere afspraken komen over wereldwijde armoedebestrijding en klimaatverandering. Wereld Water Forum III heeft wat dat betreft onvoldoende opgeleverd.

Staatssecretaris Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) denkt dat de afspraken die in Japan zijn gemaakt niet voldoende zijn om de internationale doelstellingen te behalen. Tijdens het tweede Wereld Water Forum in Den Haag is afgesproken dat het aantal mensen zonder veilig drinkwater of sanitaire voorzieningen in 2015 moet zijn gehalveerd.

Afgelopen weekend werd het derde forum afgesloten. In de slotverklaring staat dat diverse financiële bronnen moeten worden gebruikt om de wereldwijde watervoorziening uit te breiden. Hulp vanuit het bedrijfsleven is daarbij wenselijk. Ook wordt aandacht gevraagd voor de gezamenlijke aanpak in grensoverschrijdende stroomgebieden om zo tot een internationaal duurzaam watermanagement te komen.

Daarnaast is tijdens de afsluitende ministeriële vergadering de aandacht voor armoedebestrijding, overstromingen en droogtes als gevolg van klimaatverandering, water en transport en publiek-private samenwerking benadrukt. Nederland heeft in EU-verband veel gedaan om deze onderwerpen hoog op de politieke agenda te krijgen.


Bron: Persbericht ministeries van BZ en VenW 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl