Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 april 2003

BouwNed noemt stranden kabinetsformatie "treurig"

"De slechte economische situatie schreeuwt om de snelle vorming van een daadkrachtig kabinet met een zo breed mogelijk draagvlak in de samenleving. Het is daarom treurig dat CDA en PvdA zoveel tijd nodig hebben gehad om vast te stellen dat men elkaar kennelijk toch niet vertrouwt."

Dit is het commentaar van mr. J.L. van Tuinen, algemeen directeur van BouwNed - de grootste ondernemersorganisatie in de bouw - op de gestrande kabinetsformatie.

"Er is dringend behoefte aan een economische agenda voor de toekomst, gericht op het vergroten van de economische weerbaarheid van Nederland en het versterken van de internationale concurrentiepositie. Daarbij hoort ook een herwaardering van Nederland als industrieland," aldus de heer Van Tuinen.

Voor de bouw komt het uitstel van de vorming van een nieuw kabinet uiterst ongelegen. Van Tuinen: "De bouw wordt geconfronteerd met een laagconjunctuur. De utiliteitsbouw zakt dramatisch in omdat bedrijven niet uitbreiden of zelfs inkrimpen. Ook de woningbouw staat onder druk, mede omdat woningkopers grote aarzelingen tonen vanwege een gevreesde daling van hun koopkracht."

Een nieuw kabinet is ook nodig om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over de politieke gevolgen van de parlementaire enquête bouwnijverheid. De bouwsector levert een aanzienlijke bijdrage aan het bruto binnenlands product en aan de werkgelegenheid, met een hoog uitstralingseffect op de rest van de economie.

"Een economisch gezonde en toekomstvaste bouwsector is daarom niet alleen een zorg voor de bouw zelf, maar ook voor de overheid. Om die reden is het van belang dat op zo kort mogelijke termijn met missionaire bewindslieden de dialoog kan worden aangegaan over een vitale bouwsector," aldus de algemeen directeur van BouwNed.

BouwNed
Postbus 492, 2800 AL Gouda
Tel. 0182 693 719
Fax 0182 693 202
e-mail h.heutink@bouwned.nl

site: www.bouwned.nl
 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl