Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 mei 2003


Loonkosten schilderswerk - Ingangsdatum 1 januari 2003

In Nederland bestaat er een veelvoud aan collectieve arbeidsovereenkomsten.Voor de bouwnijverheidsector gelden tenminste twaalf verschillende CAO's. Een van deze CAO's betreft de sector voor schilders-afwerkings en glaszetbedrijf.Aan de hand van deze CAO is een voorbeeld loonkostenberekening gemaakt.

De loonkosten en uurtarieven zijn berekend met het softwareprogramma uurtarievenmanager. Dit programma, dat op cdrom verkrijgbaar is, bevat maar liefst twaalf bouw en bouwverwante CAO's. Met de Uurtarievenmanager kan men niet alleen loonkosten berekenen, maar ook ploegen samenstellen aangepast aan eigen situatie en inzicht. Niet alleen ziekteverzuim en prestatietoeslag kunt u zelf bepalen, maar ook het percentage winst, risico, algemene kosten, uitvoeringskosten en improductieve uren.

De loonkostenberekening betreft een werknemer in Categorie I, groep 1, die inzittende van de werkbus is met een grondslaguurloon van E 13,40 De loonkosten worden weergegeven inclusief reiskosten. De loonkosten zijn exclusief improductieve uren, algemene kosten, winst en risico. De kosten per uur worden weergegeven bij een ziekteverzuim van respectievelijk 0%, 5,5%, 6,5% en 7,5%. Voor de reiskosten geldt een afstand van maximaal 35 km enkel.

[meer info: Zibb.nl - bouwweb]

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl