Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

25 mei 2003

Dramatisch minder vacatures in de bouw

EIB: steeds meer bedrijven verwachten krimp

Het aantal vacatures in de bouwnijverheid is in april gedaald tot 2000. Een jaar geleden werden nog 6500 mensen gezocht. Vorig jaar zocht nog de helft van de bedrijven nieuwe werknemers. Vorige maand was er per honderd werknemers er nog maar 1,7 vacature, bijna tweederde van de bouwbedrijven had in april zelfs helemaal geen vacatures. Een en ander blijkt uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB).

Uit het onderzoek van het EIB blijkt dat de werkgelegenheid in de burgerlijke en utiliteitsbouw het meest is achteruit gehold. Per honderd werknemers is er nog maar 1,5 vacature. De vacatures die er zijn, betreffen voornamelijk uitvoerend, technisch en administratief personeel. Op de steiger is het beeld nog slechter. Daar in het aantal vacatures binnen een jaar gedaald van 3172 tot 284. De meeste bedrijven zijn pessimistisch over de ontwikkeling van de personeelsbezetting.

Ruim éénvijfde van de bedrijven verwacht de komende maanden een daling van de personeelsbezetting en slechts vier procent een stijging. Een jaar geleden verwachtten de bedrijven per saldo nog een stijging van de bedrijfsomvang. Het EIB voert de conjunctuurmeting uit in opdracht van de Europese Commissie onder ruim vierhonderd hoofdaannemers met meer dan tien personeelsleden.  

meer info: EIB

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl