Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 juni 2003

Metamorfose uitgestrekte parklandschappen

Ze zijn zeldzaam. Uitgestrekte parklandschappen, met monumentaal 'groen' en 'rood', aan de rand van historische stadscentra. Limos in Nijmegen, de voormalige luchtmachtinstructie en militaire opleidingen school, is een voorbeeld van zo’n bijzondere plek. Dit tot 1995 afgesloten, voormalig kazerneterrein van 14 hectare ondergaat een metamorfose en verandert in een groene wijk. Een 'stadslandgoed' met fraaie woningen, nieuwe functies voor de monumentale kazernes uit het begin van de vorige eeuw en een aantrekkelijk park. Begin juni wordt er op drie plaatsen gebouwd:

  • de monumentale Generaal Snijderskazerne wordt verbouwd tot 57 appartementen,
  • in het hart van het park wordt de Verkenner, een creatie van de Belgische architect Jo Crepain gerealiseeerd. Deze 14 appartementen vormen samen het 'landmark' van het plan De Wachters, eveneens een ontwerp van Jo Crepain.

Het is dan ook met bijzonder veel genoegen dat ik u namens de VOF Limos mag uitnodigen voor het bijwonen van de officiële handeling die deze start van de bouw markeert. De wethouder van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, de heer P.F.A. Depla verricht deze officiële handeling. Een feestelijke gebeurtenis die staat gepland voor donderdag 5 juni aanstaande.

Feestelijk én informatief want voorafgaande aan het evenement is een persontmoeting gepland. Daarbij zullen naast vertegenwoordigers van de gemeente Nijmegen en de VOF Limos ook de architecten korte presentaties geven. Daarna is er uitgebreid gelegenheid voor het stellen van vragen. Na afloop van de persbijeenkomst worden er door de architecten rondleidingen verzorgd. Onder andere in de modelwoning in de Generaal Snijderskazerne die deze middag wordt geopend.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl