Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 juni 2003

Transport vreest 'fluistersubsidie'

De transportsector slaat alarm over de dreigende zwanenzang van de stimuleringssubsidie voor stillere transportvoertuigen. Voorgaande kabinetten hebben de sector en de Tweede Kamer meer malen beloofd daar € 6,5 miljoen voor te reserveren. Het ministerie van VROM dreigt nu zijn bijdrage van € 5 miljoen in te trekken, omdat er bezuinigd moet worden.

In een brandbrief aan het kabinet spreken de transportorganisaties TNO, KNV en EVO de vrees uit dat vervolgens de hele subsidieregeling van tafel gaat. Dat zou volgens hen de doodsteek betekenen voor de zogenoemde fluisterprojecten, zoals stillere vrachtwagens, aanhangers en ander materieel.
Die hebben tot doel om de geluidsoverlast bij winkels voor omwonenden te beperken. Lossende vrachtwagens veroorzaken doorgaans flinke herrie. Om mensen in de huidige 24uurs economie toch voldoende te laten slapen, heeft de overheid strengere normen gesteld aan de hoe veelheid geluid die 's avonds en 's nachts bij winkels in woonbuurten gemaakt mag worden.

Het door overheid en bedrijfsleven opgerichte PIEK-project moest 'fluisterstil' materieel ontwikkelen. Het ministerie van Verkeer zegt een bijdrage van € 1,5 miljoen aan subsidie te handhaven.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl