Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

18 juni 2003

Risicoreservering HSL-Zuid en Betuweroute


De Algemene Rekenkamer heeft een goede aanzet gegeven voor een discussie met de Tweede Kamer over de manier waarop het ministerie de volksvertegenwoordigers maximaal kan informeren over financieel gevoelige informatie. Dit staat in een reactie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat op het vanmiddag gepresenteerde rapport ‘Risicoreservering HSL-Zuid en Betuweroute’ van de Algemene Rekenkamer.
Volgens VenW blijft het bedrag van 985 miljoen euro noodzakelijk om deze risico’s af te dekken. ‘De Algemene Rekenkamer erkent in haar rapport dat reële tegenvallers, onzekerheden en risico’s ten grondslag liggen aan de gereserveerde 985 miljoen euro en dat deze claim voldoende onderbouwd lijkt.’

Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de Algemene Rekenkamer onderzoek gedaan naar de risicoreservering van 985 miljoen euro voor de aanleg van de hogesnelheidslijn-Zuid en de Betuweroute. Die reservering is opgenomen in de begroting van VenW voor 2003. Het onderzoek spitste zich toe op het nut en de noodzaak en de aard en de omvang van de risicoreservering en de informatievoorziening over dit onderwerp aan de Tweede Kamer. De Rekenkamer is tevens gevraagd aanbevelingen te doen voor de beheersing van risico’s voor toekomstige projecten.


[bron: persbericht Verkeer en Waterstaat - Rapport Rekenkamer]
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl