Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

27 juni 2003

Stimulering particulier opdrachtgeverschap stapje dichterbij

Met de komst van de nieuwe website www.zoekeenarchitect.nl, een initiatief van architectenweb,nl, is de stimulering van het particuliere opdrachtgeverschap een stapje dichterbij gekomen. Iedereen die plannen heeft voor het (ver)bouwen van zijn huis, tuin of interieur kan vanaf vandaag op de website terecht om op zoek te gaan naar een architect.

Maar liefst 650.000 Nederlanders willen hun eigen huis bouwen. Oudstaatssecretaris Remkes is tegemoetgekomen aan deze grote belangstelling en heeft bepaald dat in 2005 30% van de totale woningbouwproductie in opdracht van particulieren moet zijn gerealiseerd. Dit ambitieuze beleid heeft tot gevolg dat de particuliere vraag naar architecten sterk toeneemt.

Architectenweb wil met haar nieuwe dochtersite zoekeenarchitect.nl de transparantie in de architectenbranche en de informatievoorziening richting particuliere opdrachtgevers verbeteren. De fris vormgegeven site bevat informatie over het werken met een architect en bureaupresentaties van architecten die ervaring hebben in de particuliere sector. De on-line encyclopedie met meer dan 300 gerealiseerde particuliere projecten is uniek in zijn soort en is naast een bron van inspiratie een handig hulpmiddel bij de selectie van een architect.

Zoekeenarchitect.nl werkt voor het versterken van haar activiteiten samen met uitgeverij VIVENDA. Eind juli zullen de belangrijkste onderdelen van zoekeenarchitect.nl worden toegevoegd aan de website van het populaire woonmagazine, dat maandelijks meer dan 75.000 bezoekers trekt.

Zoekeenarchitect.nl zal op 6 en 7 september ook vertegenwoordigd zijn op de Heilige Huisjes markt, een jaarlijks door het NAi georganiseerde manifestatie over particulier opdrachtgeverschap.

Achtergrond informatie

Zoekeenarchitect.nl is een initiatief van architectenweb.nl, de grootste onafhankelijke Nederlandse architectuursite. Architectenweb is voornamelijk gericht op de bevordering van de communicatie tussen (particuliere) opdrachtgevers en architecten. Door de samenwerking met diverse brancheorganisaties en uitgevers worden individuele ontwerpbureaus in staat gesteld zich te presenteren in een groot netwerk van architectuurgerelateerde sites.

Vivenda is het grootste maandelijkse magazine met en over de betere huizen. Naast actueel woningaanbod vindt u redactionele artikelen met financiële tips, marktontwikkelingen, zelf bouwen en verbouwen, interieurs en hypotheken. VIVENDA wordt uitgegeven door Vivenda Magazine BV

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl