Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 juli 2003

‘De Veiligheid van Nederland in Kaart’,
overstromingen in Nederland, kansen en gevolgen

Een groenblauwe folder van Rijkswaterstaat gaat in op ‘De Veiligheid van Nederland in Kaart’, met als ondertitel: ‘overstromingen in Nederland, kansen en gevolgen’.

Het rijk coördineert het project, waarin waterschappen, gemeenten, provincies en ingenieursbureaus participeren. Verschillende partijen voeren het uit volgens de ‘nieuwste methode’. Niet langer wordt alleen gekeken naar de mogelijkheden van (te) hoge waterstanden (eeuwenlang DE maatgevende factor voor de dimensionering van dijken), maar nu expliciet ook naar de kans op inundatie van gebieden. Daarnaast worden dijken en duinen beoordeeld op overloop, onderloop, overslag, erosie of afschuiving. Ook grote kunstwerken als sluizen en stormvloedkeringen worden onder de loep genomen.

Alle 53 primaire dijkringen (ruim 3000 kilometer) komen uitgebreid aan bod. Een mooi project, waardoor we eindelijk gaan weten waar wij aan toe zijn. Wat onze kansen op natte voeten zijn, waar ook in Nederland.

En nu maar hopen dat de verzamelde informatie zonder al te veel omhaal van woorden, heel visueel en vooral niet gefilterd wordt opgediend. Rijkswaterstaat staat immers voor om transparanter dan tot nu te werken en zij wil ook publieksgericht diensten verlenen. Dat zou dus moeten passen.

[meer info: Rijkswaterstaat]

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl