Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 juli 2003

Geluidsgolven malen cement extreem fijn

De zogeheten Nanofractor van de Duitse machinebouwer bestaat uit twee schijven die tegenover elkaar zijn gemonteerd en elk met nagenoeg de snelheid van het geluid in tegenovergestelde richting draaien. Op deze schijven zitten gestroomlijnde stalen profielen die een exact berekend drukverschil opwekken. Door dat verschil valt een pellet vast materiaal uiteen, zodra het in de buurt van de schijven komt. De drukimpuls komt overeen met de resonantiefrequentie van het te malen materiaal. De trillingen verpulveren de pellet van binnenuit, vergroten zo het oppervlak en verspreiden het materiaal. Anders dan bij conventioneel malen kan het materiaal niet verdichten.

De machine van Krause-Hilger levert per uur 500 kilo maalsel, afhankelijk van de korrelgrootte van minder dan een micrometer. De molen verpulvert niet alleen cement, maar ook toeslagstoffen als avi-slakken en filteras. Omdat deze wijze van malen het materiaal uitermate reactief maakt, wordt het vrij snel hard en krijgt het een uitermate hoge dichtheid. Het eindproduct leent zich volgens Krause-Hilger uitstekend voor het waterdicht afwerken van dijken en stortplaatsen

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl