Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 juli 2003

Bekaert versterkt zijn leiderschapspositie voor glasfolie op de Scandinavische markt

Bekaert wil zijn marktpositie voor glasfolie in Europa gevoelig versterken. In het kader van zijn groeistrategie heeft Bekaert de aandelen verworven van "MIB Marketing AB" en "MIB Sun & Safety AB" (MIB), gevestigd in Rimbo, Zweden. Bekaert heeft eveneens de activiteiten overgenomen van "Solar Gard Denmark Aps" (SGD) in Denemarken. MIB en SGD zijn belangrijke distributeurs van glasfolie en bijbehorende gereedschappen in Scandinavië.
Met een totale jaarlijkse omzet van meer dan 2 miljoen euro hebben ze een mooi palmares aan referenties.

Bekaert brengt dit geheel van activiteiten voor de Scandinavische markt onder in de vennootschap Bekaert Speciality Films Nordic AB. Deze wordt een onderdeel van Bekaert Specialised Films, een divisie van Bekaert Advanced Materials (BAM) behorende tot de Bekaertgroep.

Bekaert Specialised Films beschikt momenteel over 17 eigen distributiecentra, waarvan 11 in de Verenigde Staten, naast een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren en onafhankelijke verdelers.

De Bekaert glasfolie wordt op de markt gebracht onder de merknamen Solar Gard®, voor zonwerende films, en Armorcoat@, voor veiligheidsfilms. De glasfolie wordt aangebracht op bestaande beglazing zowel in voertuigen als in residentiële, commerciële en overheidsgebouwen.

Bekaert's Solar Gard® glasfolies houden tot 77% van de ongewenste zonnewarmte tegen. Ze bieden een belangrijk comfort en zijn zeer energievriendelijk. Bovendien weren ze nagenoeg alle ultraviolette stralen die schadelijk zijn voor de huid en die het interieur verkleuren.

Bekaert's Armorcoat® glasfolie vermindert sterk het risico van schade, verwondingen of zelfs overlijden in geval van explosies, vandalisme of storm. De film houdt immers het glas samen en verhindert dat vlijmscherpe glassplinters gevaarlijke projectielen worden.

Bron: Bekaert
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl