Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 augustus 2003

Waldoor behaalt unieke prestaties met brandwerende producten

Door het Centrum voor brandveiligheid van TNO voor brandwerendheid is een Waldoor® schuifdeur getest, welke heeft geleid tot unieke prestaties. De ‘brandtest’ (getest volgens de strenge nieuwe Europese norm NEN-EN 1634-1 en voldoet daarmee ook aan de bestaande Nederlandse veiligheidsnorm NEN 6069:2001) is uitgevoerd op een telescopische schuifdeur, een type schuifdeur die nog niet eerder op de markt als gecertificeerde brandwerende deur beschikbaar was. Om bepaalde ruimten af te scheiden met een telescopische schuifdeur vraagt dan ook veel meer technologische aspecten op het gebied van brandwerendheid dan de enkel- en tweevleugelige automatische schuifdeuren.

Uitgangspunt was om de hoogste norm van brandwerendheid (60 minuten) te behalen. Deze norm is ruimschoots gehaald, want de deur bleek maar liefst 93 minuten brandwerend te zijn. De deur is niet alleen zeer lang brandveilig, maar bovendien tweezijdig vuurbelastbaar. Met deze resultaten is Waldoor de enige producent van automatische deuren, die op dit gebied de brandwerendheid zo goed kan waarborgen.KONE B.V. brengt Eldebe Waldoor Group B.V. onder in haar dochteronderneming KONEMATIC B.V. De vestiging in Barendrecht wordt Deze uitmuntende TNO-testresultaten maken de schuifdeur vooral interessant als brandveilige personendeur voor ziekenhuizen. Die moeten voldoen aan het Bouwbesluit voor ziekenhuizen. Dat schrijft voor dat bij brand binnen een hoofdcompartiment de toegangsdeuren het vuur minimaal 60 minuten binnen moeten houden.

De Waldoor® UWS Productlijn is hiermee uitgebreid met de UWS T90, nadat kort geleden de in de wand schuivende deuren (UWS Inside) aan het productassortiment waren toegevoegd.

[meer info: Konematic Waldoor B.V. - bouwweb/deuren]

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl