Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

16 augustus 2003

Nieuwe ALUP schroefcompressoren voor droge en olievrij perslucht.

Met directe ingang brengt ALUP een nieuwe reeks schroefcompressoren op de markt welke zijn voorzien van aangebouwd persluchtkoeldroger en persluchtfilters. Door een uiterst efficiënte, modulaire, bouwwijze is men in staat geweest de installaties compact te behouden en toch zeer toegankelijk te laten voor onderhouds-werkzaamheden. De compressoren zijn verkrijgbaar in zowel riemgedreven (SCK) als directgedreven uitvoering (OPUS) en als directgedreven, toerentalgeregelde installatie (ALLEGRO), in vermogens van 5 tot 38 kW.

Capaciteiten van 0,43 tot 6,03 m3/min, in drukken van 5 tot 13 bar(o). De aangebouwde koeldroger is eenvoudig te plaatsen of te verwijderen door het wegnemen van een van de zijpanelen. De koeldroger kan eenvoudig in het frame van de compressorinstallatie worden geplaatst. De stalen leiding tussen uitgang compressor en ingang koeldroger zorgen voor een storingsvrije verbinding. Op de achterzijde van de compressorinstallatie zijn een drietal persluchtfilters gemonteerd die voor een optimale conditionering van de perslucht zorgdragen. Het eerste filter is een persluchtfilter welke de laatste vocht- en stofresten uit de perslucht verwijderd. Het tweede filter is een aktiefkoolfilter evenals het derde filter, waarbij het derde filter de functie heeft van veiligheidsfilter.

De eerste twee filters zijn beide voorzien van economizers welke de standtijd van het filterpatroon bewaken en de gebruiker tijdig een signaal geven voor vervanging van het patroon. Voor het drukloos afvoeren van het condensaat uit koeldroger en filter zijn beide componenten voorzien van een elektronische condensaatafvoer, welke het condensaat loost zonder verlies van perslucht. Met deze nieuwe modellen beschikt ALUP-Kompressoren over het meest uitgebreide leveringsprogramma in de persluchtbranche.

[meer info: Alup Kompressoren BV - bouwweb]
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl