Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 september 2003

INNOVATIEPLATFORM 'IJSBREKER' VOOR ECONOMIE

Het innovatieplatform moet fungeren als een 'ijsbreker' voor de kenniseconomie. Dat heeft minister-president Balkenende gezegd bij de installatie van het platform. 'De verwachtingen zijn groot'.

Volgens Balkenende is kennis van cruciaal belang voor het herstel van de economie. 'Nederland beschikt over voldoende kennispotentie, maar in vergelijking met andere landen wordt er niet altijd uitgehaald wat er in zit. Om die slag te maken is nu het platform opgericht', aldus Balkenende.

Het Innovatieplatform gaat ideeën voor de verdere ontwikkeling van de kenniseconomie aandragen en omzetten in concrete voorstellen. Daarbij gaat het zowel om praktische oplossingen voor de korte termijn als om grotere strategieën voor de langere termijn. Het platform richt zich op de hele 'kennisketen': de ontwikkeling van kennis, de toepassing van kennis en het commercieel gebruik van kennis.

In de eerste bijeenkomst van het platform is een inhoudelijke agenda voor de komende periode vastgesteld. Het platform zal zich onder meer bezighouden met de versterking van de hele 'bètaketen', zodat meer jongeren kiezen voor een bèta-opleiding en een carrière in de techniek. Het platform gaat ook bekijken welke problemen jonge 'technostarters' ondervinden als zij een eigen bedrijfje willen opzetten en hoe deze belemmeringen kunnen worden weggenomen.

Tot de oprichting van het platform is besloten tijdens de formatie van het tweede kabinet-Balkenende. In het platform zitten topmensen uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Minister-president Balkenende is zelf voorzitter van het platform.

bron: regeringsbeleid.nl

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl