Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

23 september 2003

WL | Delft Hydraulics krijgt belangrijke opdracht in Engeland
- bouw van nationaal hoogwatervoorspellingssysteemWL | Delft Hydraulics heeft een grote opdracht gekregen voor de ontwikkeling van een nationaal hoogwatervoorspellingssysteem (National Flow Forecasting System (NFFS)) voor de Environment Agency in Engeland en Wales. WL zal het systeem bouwen op basis het door haar ontwikkelde hoogwater-voorspellingssysteem Delft-FEWS (Flood Early Warning System) dat onder andere ook in het Rijnstroomgebied en Zwitserland operationeel is. Het project omvat ook training en operationele ondersteuning aan de Agency. WL voert het project uit in samenwerking met de Engelse partner Tessella Scientific Software Solutions, waarbij de Tessella de rol van onderaannemer heeft. Na afloop van de opdracht, die een duur heeft van 2,5 jaar, zal WL gedurende 6 jaar het onderhoud van het systeem verzorgen en ondersteuning geven.

De Environment Agency in Engeland en Wales - een organisatie die op veel punten vergelijkbaar is met Rijkswaterstaat - wil in de komende jaren haar hoogwatervoorspellingssystemen moderniseren. Hierbij is in eerste instantie de aandacht gericht op de Northeast, Midlands en Southern Regions. Op langere termijn wil de Environment Agency ook de hoogwatervoorspellingssystemen van de andere regio’s te verbeteren. De regio’s zijn zowel verantwoordelijk voor hoogwatervoorspelling langs de vele rivieren in hun gebied als langs de gehele kustlijn.
 
 
Tussen oktober 2002 en mei 2003 is een eerste fase van het project uitgevoerd. In deze zogenaamde System Implementation Specification is het ontwerp gemaakt van het NFFS en het hardware systeem waarop het systeem gaat draaien. De vervolgfase omvat de feitelijke ontwikkeling van het NFFS en de regionale implementaties voor Southern, Midlands en Northeast Region.
Naast de softwareontwikkeling zal WL specialistische kennis en technologie inbrengen voor bijvoorbeeld de omgang met data, het calibreren van modellen, data-assimilatie en overstromingskartering. De inbreng van Tessella is vooral gericht op de ontwikkeling van de real-time control componenten van het systeem.

WL | Delft Hydraulics is een onafhankelijk instituut voor gespecialiseerd advies en toegepast onderzoek, opgericht in 1927 en gevestigd in Delft. Onze 350 gekwalificeerde medewerkers adviseren Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers over alle aan water gerelateerde vraagstukken: van beleidsondersteuning tot ontwerp en technische assistentie op het gebied van offshore, kusten, havens, estuaria, rivieren & kanalen, water in de stad en industriële stromingsprocessen. WL | Delft Hydraulics ontwikkelt ook hoogwaardige softwareproducten, die wereldwijd worden toegepast en verkocht. Opdrachtgevers zijn nationale en regionale overheden, waterschappen, multilaterale financiers en het bedrijfsleven, waaronder ingenieursbureaus, aannemers en industrie.

bron: Persbericht WL | Delft Hydraulics

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl