Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 oktober 2003

Tolheffing in Duitsland weer uitgesteld

De tolheffing voor vrachtauto's die zwaarder zijn dan twaalf ton op de Duitse snelwegen is weer uitgesteld. De datum van 2 november is niet haalbaar. Dat bleek zondag na overleg tussen de Duitse minister van Transport M. Stolpe en het consortium Toll Collect.

De invoering van het project is al vaker verschoven. In eerste instantie had het eind augustus moeten beginnen. Wanneer het project nu wel kan beginnen, is nog onduidelijk. Een termijn is niet meegedeeld.
Een boordcomputer in de vrachtwagens moet precies bijhouden hoeveel kilometers er worden afgelegd. Die registratie zou dan gaan via een satelliet. De computers lieten het echter vaak afweten. Een kilometer op de Duitse snelweg gaat een bedrijf 12,4 eurocent kosten.
De Duitse overheid mist door het uitstel maandelijks een bedrag van 156 miljoen euro. Het ministerie wil nu met het bedrijvenconsortium praten over een vergoeding voor de gemiste inkomsten.

Weerstand
Het plan om tol te heffen heeft tot veel weerstand geleid. Na opmerkingen van de Europese Unie paste Duitsland een vergoedingsregeling voor Duitse transportondernemingen aan. Vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) toonde zich zondag tevreden. ,,Het is een wijs besluit dat Duitsland de kilometerheffing heeft uitgesteld'', aldus een woordvoerster.
Het uitstel getuigt van realiteitszin, meent TLN. De organisatie vindt dat er pas sprake van invoering kan zijn als Duitsland het systeem grondig heeft beproefd en alles naar behoren functioneert.

bron: Planet

meer info: Toll Collect

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl