Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 oktober 2003

Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud houdt op termijn op te bestaan

Het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud in Rijswijk houdt op termijn op te bestaan. Het bestuur heeft dat op donderdag 9 oktober 2003 in een ingelaste openbare bestuursvergadering geconstateerd. Enkele belangrijke dragende organisaties zullen bij de overheid een voorstel tot opheffing indienen. Het bestuur stelt vast dat er geen draagvlak is om op deze wijze verder te gaan met de ontwikkeling van het hoofdbedrijfschap als kennis- en innovatie-centrum voor de sector. De meerwaarde van de samenwerking in deze publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie wordt als onvoldoende ervaren.
De dragende organisaties van het hoofdbedrijfschap zijn van ondernemerszijde: KV FOSAG, NOA en WVB en van werknemerszijde FNV Bouw en Hout- en Bouwbond CNV.

Het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud, gevestigd in Rijswijk, is ingesteld per 1 januari 2003. Het is de opvolger van het per die datum opgeheven Bedrijfschap Schildersbedrijf, het Bedrijfschap STS: afbouwbedrijf en koepelorgaan Federatie van Afbouwbedrijfschappen.
Het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud is ingesteld op verzoek van de inmiddels 15.000 bedrijven tellende sector. Deze sector kent een vijftal branches: schilders- en onderhoudsbedrijven, stukadoors-, plafond- en wand-, vloeren/terrazzobedrijven. In de sector Afbouw en Onderhoud werken ca. 55.000 mensen.

Tijdens de opheffingsprocedure - die via de Sociaal-Economische Raad en de betrokken ministeries - zal lopen, wordt een afbouwplan voorbereid dat gefaseerd de taken en activiteiten gaat afronden, beëindigen, danwel overdragen aan andere organisaties. Het bestuur van het hoofdbedrijfschap heeft in de extra vergadering van 9 oktober inmiddels de eerste lijnen uitgezet voor afbouw van activiteiten. Overigens betekent dit dat de huidige heffingsstructuur voorlopig zal blijven bestaan. In de toekomst zal een andere heffingsmethodiek worden ingericht.

Ook de onder het hoofdbedrijfschap functionerende publiekrechtelijke commissies voor schilders en voor stukadoors, afbouw-, terrazzo/vloeren zullen worden beëindigd. Bij het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud werken ca. 70 mensen.

De opheffingsdatum wordt -na het volgen van de voorgeschreven procedure -bepaald door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, op advies van de Sociaal-Economische Raad. Naar verwachting neemt dit tenminste 1,5 jaar in beslag.

Bron: Persbericht HAO

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl