Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 december 2003

Waarschuwingssysteem voor hoog water


Staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat stelt vandaag een nieuw waarschuwingssysteem voor waterschappen in gebruik. Hiermee wordt het systeem, een automatisch bewakingssysteem dat waarschuwt bij hoog water, toegankelijk voor alle waterschappen.
Onder het motto ‘Gevaarlijk weer voor het waterbeheer’ hebben het KNMI en vijf waterschappen in een proef gekeken hoe de relevante meteorologische informatie sneller en beter beschikbaar kan worden gesteld. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van een automatisch bewakingssysteem dat vanaf vandaag toegankelijk wordt voor alle waterschappen. ‘De vijf pilot-waterschappen weten nu beter dan ooit waar, wanneer en bij welke hoeveelheid regen problemen ontstaan in hun stroomgebied’, zo onderschrijft Schultz van Haegen één van de voordelen van het project.

Het systeem zorgt ervoor dat een waterschap een e-mailbericht ontvangt als de daar geldende neerslaggrens dreigt te worden overschreden. Hierop kunnen de waterschappen naar eigen goeddunken maatregelen nemen. ‘Het automatische bewakingssysteem is een geweldig middel om de gevolgen van hevige regenval te beperken. Dat komt vooral ook omdat dit systeem is gebaseerd op een heel specifiek risicoprofiel per waterschap. Met andere woorden: geen paniek als het niet nodig is en een duidelijk signaal als het wel nodig is’, aldus de staatssecretaris.

meer info: persbericht ministerie Verkeer en Waterstaat

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl