Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 december 2003

Deceuninck-innovatieproject: geluidswand
uit gerecycleerd PVC

Onlangs werd in België de eerste installatie van een Deceuninck-geluidswand uit gerecycleerd PVC afgewerkt. Het gaat om een 1,8 km lange wand met een hoogte van 2,5 m langs de E17 in Zwijnaarde (Gent). Eerder dit jaar werd ook een kleiner traject in het Nederlandse Asten met de Deceuninck-geluidswand uitgerust.

In totaal betreft het een wandoppervlakte van 6.500 m2. Dit komt overeen met ruim 200 ton aan gerecycleerde harde PVC, die volgens de bij Deceuninck ontwikkelde Cyclefoam® techniek wordt verwerkt. Op de K-beurs in Düsseldorf werd deze technologie en het project reeds in 2001 met de bronzen “Solvin Award for PVC Innovation” bekroond.

“Met haar Cyclefoam® geluidswand wil Deceuninck twee milieuthema’s tegelijk aanpakken”, aldus Clement De Meersman, CEO van Deceuninck. “Enerzijds biedt het een oplossing voor de recyclage en de verwerking tot hoogwaardige nieuwe toepassingen van postconsumer harde PVC uit de bouw en anderzijds biedt het een oplossing voor het probleem van de geluidsoverlast. In 1 km geluidswand kan het gerecycleerde PVC uit de afbraak van 450 woningen worden verwerkt.”

Eerste geluidswand uit gerecycleerd PVC in België geplaatst Cyclefoam® is niet alleen innoverend omdat het de eerste geluidswand uit gerecycleerd PVC is. “Ook omwille van de unieke eigenschappen van de Decoroc® coatinglaag, waarmee de panelen afgewerkt zijn, is dit product innoverend.” aldus Michel Strypstein, directeur van de business unit delta, die speciaal werd opgericht om innoverende projecten uit te werken.

De toepassing van Decoroc® - een door Deceuninck ontwikkelde decoratieve afwerking - zorgt ervoor dat de wand onderhoudsvriendelijk, vuilafstotend en UV-bestendig is. “Uitzonderlijk is de mogelijkheid om graffiti zonder veel moeite te verwijderen. Zo wordt een erg lange levensduur gegarandeerd,” vervolgt Strypstein.
De panelen zijn volledig recycleerbaar. Na demontage kunnen ze eenvoudig worden gemalen en kan het recyclaat opnieuw gebruikt worden voor het vervaardigen van nieuwe bouwprofielen, waardoor een gesloten kringloop is gegarandeerd.

Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat die gespecialiseerd is in compounding, ontwerp, ontwikkeling, extrusie, veredeling, recyclage en spuitgieten van kunststofsystemen en -profielen voor de bouwindustrie. De groep is actief in meer dan 32 landen, telt 22 filialen (productie en/of verkoop) en stelt 2.700 personen tewerk, waarvan 610 in België.

 

meer informatie: Deceuninck
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl