Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

31 december 2003

Google geeft Balkenende een ‘raar kapsel’

Webloggers zijn er in geslaagd de woorden raar en kapsel aan het curriculum vitae van minister-president Balkenende te koppelen in zoekmachine Google. Wie ‘raar kapsel’ bij de zoekmachine intypt, krijgt de levensloop van de minister-president als eerste resultaat op zijn scherm. Eerder koppelden Amerikaanse loggers de woorden 'miserable' en 'failure' aan de Amerikaanse president George Bush. Het op deze manier koppelen wordt Google-bomben genoemd. Een groot aantal webloggers voorzag de woorden raar en kapsel van een link naar het cv van Balkenende toen het weblog Walnoot.com daartoe opriep. De bedoeling was om zoekmachine Google te misleiden. Het programma indexeert pagina's door ze af te 'grazen'. Daarbij wordt onder andere gekeken naar links naar andere sites.

Het koppelen kwam langzaam op gang. Walnoot.com begon zijn actie begin december. Op tweede kerstdag stond het cv van Balkenende voor het eerst op de eerste plaats bij Google, meldde het log. Het cv van de premier stond dinsdagmorgen weer op de tweede plaats op de resultatenpagina van Google. Dinsdagmiddag leek de actie van de loggers geslaagd en stond het cv van Balkenende, dat op regering.nl staat, bovenaan in zowel de Nederlandse als de internationale variant van Google.

De maker van het weblog Walnoot.com is opgetogen over het resultaat. Hij meldt op zijn site: ,,Een speciaal kerstkado voor Jan Peter, van de Nederlandse webloggemeente. Het is een kleine herinnering. Niet alleen voor JPB, maar voor ons allen: Wie een raar kapsel koestert, moet op de Google-resultaten zitten. Want zelfs de grootste zoekautoriteit op internet bevestigt het: de minister-president van de Staat der Nederlanden is in het bezit van een raar kapsel.''

meer info: Walnoot

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl