Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 maart 2002

Draadloos internetten voor bedrijven

Een PC netwerk heeft voordelen voor kleine bedrijven omdat meerdere personen tegelijk kunnen internetten op één aansluiting, gebruik kunnen maken van dezelfde printer, scanner of zipdrive, documenten op elkaars computer zetten of ervan afhalen en een back-upcomputer delen. De benodigde kabels vormen vaak een probleem. Wie met zijn laptop in de huiskamer of op het balkon wil zitten, moet een aansluiting in de buurt hebben of met een lange kabel door het huis lopen.

Probleem ? Niet als u gebruikt maakt van een draadloos netwerk. Een wavelan of wireless langenoemd, biedt uitkomst voor een kantoor aan huis of een gezin met schoolgaande kinderen. Een draadloos netwerk werkt op elektromagnetische golven (radiogolven met korte frequentie). Elke pc en laptop wordt voorzien van een netwerkkaart die radiogolven uitzendt naar een routerof een Access Point, de toegangspoort van het netwerk. De kaarten voor laptops worden in een PMCIA-slot geschoven. Voor pc's zijn er USB-kaarten die eenvoudig aangesloten kunnen worden. De pc hoeft niet opengeschroefd te worden.
Enkele providers, onder andere Zon, Euronet, Wanadoo, HCCnet en Planet Internet, bieden in samenwerking met KPN en Nokia een draadloosnetwerkpakket aan voor ADSL-aansluitingen.

Meer info: www.wavelan.com ; www.wlana.org ; www.practicallynetworked.com ;www.apple.com/airport ; freebase.sourceforge.net ; www.mxstream.nl

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl