Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

18 maart 2002

Oude Mac omgebouwd tot waterpijp


Twee computernerds uit de Amerikaanse staat Texas hebben hun oude Macintosh omgebouwd tot een waterpijp.
 

Door Maarten Reijnders  (www.webwereld.nl)
 
De waterpijp, door de twee 29-jarige blowers uit Austin (Texas) iBong genoemd, zit in een oude Mac SE 30. De kop van de waterpijp, waar de weed in moet, zit aan de voorkant van de computer, het mondstuk komt er aan de achterkant uit, zo bericht Wired News.

De tot waterpijp omgebouwde computer is vooral handig om mee te nemen, vertellen de twee Texanen 'Agapornis' en 'Prozac'. "Het ziet er niet zo verdacht uit als je 'm buitenshuis meeneemt." Agapornis en Prozac hebben het apparaat diverse keren meegenomen naar computerbijeenkomsten.

De twee werden geïnspireerd door het MacQuarium, een tot aquarium omgebouwde Mac. "We zagen het MacQuarium en zeiden: 'Laten we er in plaats daarvan een waterpijp in bouwen'. We waren waarschijnlijk stoned toen we het plan bedachten."

De combinatie Mac en marihuana is volgens enkele door Wired News geraadpleegde deskundigen allesbehalve vreemd. "De pioniers van de pc-revolutie waren marihuana rokende leden van de tegencultuur uit de San Francsico Bay area", aldus de hoofdredacteur van het Amerikaanse blowersblad High Times.

Ook de ontwerpers van de eerste Mac uit 1984 zouden regelmatig stoned zijn geweest, zo vertellen enkele anonieme journalisten die de geschiedenis van Apple hebben beschreven. "Er hing altijd een bepaalde geur in het Mac-gebouw", aldus een van de journalisten tegenover Wired News.

"Als ze niet hadden zitten blowen, hadden ze nooit de Mac kunnen bedenken. Dan zou het weer een Apple II of een IBM zijn geworden. Hoe kom je anders op het idee dat een computer er leuk uit moet zien?"

 bron: www.webwereld.nl

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl