Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 maart 2002

Bouwproductie bedrijfsruimten 40 procent gedaald

De bouwproductie van nieuwe bedrijfsruimten is sterk teruggevallen. In het afgelopen jaar viel de productie terug tot 40 procent onder het niveau van het topjaar 1999. Voor het komende jaar is er opnieuw weinig plaats voor optimisme. Zelfs wanneer de economie dit jaar weer aantrekt dan nog duurt het tot zeker midden 2003 voordat de bedrijfsruimtenmarkt hiervan zal profiteren.

Dit concludeert NVB, de branchevereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, in de Thermometer Bedrijfsruimten. In dit onderzoek heeft NVB in nauwe samenwerking met STOGO Onderzoek & Advies en de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Universiteit van Utrecht de bedrijfruimtenmarkt tegen het licht gehouden. Uit de exercitie blijkt dat in deze sector door een stortvloed aan winstwaarschuwingen en een tegenvallende economische groei, de bouwproductie scherp is teruggelopen.

In 2001 werd in heel Nederland voor een bedrag van slechts 1,8 miljard euro aan bouwvergunningen verleend voor nieuwe bedrijfsruimten. Hiermee was ongeveer 5,3 miloen m2 gemoeid. Ter vergelijking; in 1999 werd in totaal nog ruim 9 miljoen m2 op de markt gezet waarvoor ruim 2,8 miljard euro werd betaald. De NVB plaatst als kanttekening dat een terugval van 40 procent in twee jaar tijd fors is maar dat 1999 als absoluut topjaar geldt.

bron: vastgoedmarkt

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl