Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

30 juni 2002

INCODELTA voor efficiënt en duurzaam goederenvervoer

Incodelta wil concreet beleid ontwikkelen en uitvoeren en daadwerkelijk en daadwerkelijke investeren in uit te voeren projecten. Met andere woorden, Incodelta wil denken en doen.


Het uitwerken van concrete projecten waardoor het bovenregionale goederenvervoer in Zuid-Nederland efficiënt en duurzaam wordt afgehandeld, daarmee samenhangende economische activiteiten worden gestimuleerd en waardoor de ruimtelijke kwaliteit wordt versterkt.


Deze benadering betekent een opschaling in de manier van denken binnen Incodelta. Door de uitbreiding van het studiegebied tot heel Zuid-Nederland, inclusief de Zuidvleugel van de Randstad (en met aandacht voor aangrenzende regio's), wordt in Incodelta primair gesproken over projecten die betrekking hebben op het bovenregionale goederenvervoer. Daardoor wordt gekeken naar logistieke regio's in plaats van naar afzonderlijke terminals of steden. Deze regiogerichte (i.p.v. lokaalgerichte) aanpak wordt her en der in Zuid-Nederland al toegepast, bijvoorbeeld in Zuidoost Brabant middels de gebiedsgerichte aanpak voor het Bereikbaarheidsoffensief en in de goederenvervoervisies van de provincies Limburg en Zeeland. Ten opzichte van Incodelta Zuid-Oost betekent deze 'opschaling' dat diverse projecten uit 'Komen tot slimme stromen' niet langer de verantwoordelijkheid zijn van Incodelta, maar van lokale en regionale partijen.

[meer info: INCODELTA]


 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl