Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 oktober 2002


* Ruimtelijk Planbureau gaat officieel van start

In het Haagse Omniversum is gisteren onder grote belangstelling het nieuwe Ruimtelijk Planbureau officieel van start gegaan. Het Ruimtelijk Planbureau [inmiddels het 4e planbureau naast het CPB, het SCPB en het RIVM] levert een bijdrage aan het publieke debat over de ruimtelijke ordening door het verkennen van ruimtelijke ontwikkelingen in het heden en in de toekomst en het ontwikkelen van nieuwe beelden voor de ruimtelijke ordening in Nederland, mede in relatie tot Europese ontwikkelingen.
Aan het eind van het ochtendprogramma werden resultaten van studiewerk getoond, waaronder dat van het Ontwerpatelier Naar Zee [zie beeld van hun reisprogramma]. Na de lunch volgden toespraken van minister president Balkenende [uitgesproken door zijn SG Kuijken], minister Kamp van VROM en de RPB-directeur Prof. Dr Wim Derksen. De speeches van de bewindslieden hadden een opvallend literair citaat-gehalte: Balkenende koos voor een tekst van Freek de Jonge, Kamp zag meer in Koos van Zomeren. Daarna onder meer een presentatie van een achttal interessante toekomstsuggesties voor Nederland van architect Winy Maas van MVRDV onder de titel 'NL Stad'. De middag werd afgesloten met een discussie onder leiding van SER-voorzitter Herman Wijffels waaraan naast Winy ook Maarten Kloos en Riek Bakker een bijdrage leverden.
[Zie voor meer informatie de eigen website van het Ruimtelijk Planbureau] - 04 oktober 2002 - BOX 857


 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl