Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

25 oktober 2005

Continu Engineering pakt uit: 4 topsprekers op informatieavond voor jonge bouwkundigen en civieltechnici

ÔBouwen aan VisieÕ

Continu Engineering organiseert op woensdagavond 27 november 2002 een lezing op een schitterende locatie:  het Nederlands Architectuur Instituut te Rotterdam.

Op deze avond zullen startende bouwkundigen en civieltechnici vanuit specifiek vakgebieden een duidelijk beeld krijgen van de overstap van theorie naar praktijk.

Vakgebieden en gastsprekers:

  • Ontwerop: de heer L. Courage, zelfstandig ondernemer/architect en in zijn rol als gastdocent dit jaar docent van het jaar geworden op de TU in Delft.
    De heer Courage is gespecialiseerd in industriële architectuur en productontwikkeling. Hij heeft o.a. gewerkt bij Octatube en CEPEZED te Delft waar hij als projectarchitect o.a. verantwoordelijk was voor het ontwerp en ontwikkeling van de nieuwbouw van het verkoopcentrum van Porsche te Stuttgart (D). Sinds 2001 is hij gestart met zijn eigen bureau Courage (meer info op www.courage.nl).
  • Organisatie: de heer drs. R. Jalving, directeur Upswing BV. Hij is als interim manager/consultant bij grote architecten- en ingenieursbureaus werkzaam geweest (o.a. Arcadis, DGW&T, Deerns, ONB en Hoogstad Architecten). Op dit ogenblik is hij als interim manager/zakelijk leider bij de afdeling architectuur en bouwtechniek van directie ontwerp en techniek van de Rijksgebouwendienst werkzaam.
  • Advies/Constructief: de heer ir. J.A. Ketel, algemeen directeur van CAE Nederland. CAE Nederland is bekend van bijzondere constructies zoals het Columbus kantoorgebouw (Schiphol), de brandweergarage in Breda (deze heeft bij brand een watergekoelde constructie), het Paleis van Justitie (Den Haag) en het Oceanium (Blijdorp) (meer info op www.caenederland.nl). :
  • realisatie: de heer ir. F.J.M. Scheublin, directeur van HBG Engineering. Dit is het ingenieursbureau van HBG Bouw en Vastgoed bv. Het bureau omvat vier vakgroepen: architecten, constructeurs, installatieadviseurs en bouwtechnici. Gewerkt wordt in woningbouw en utiliteitsbouw. Bekende projecten zijn o.a. de voetbalstadions van Feijenoord, PSV, Vitesse en Schalke '04, het vliegveld van Harare en het WTC in Amsterdam. Ir. Scheublin was persoonlijk betrokken bij de bouw van het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling in Hannover (meer info op www.hbg.nl).

Doel van deze avond is jonge aankomende en net afgestudeerde bouwkundigen en civieltechnici (met maximaal 2 jaar werkervaring) wegwijs te maken op de bouwkundige en civieltechnische arbeidsmarkt. Vaak is de overstap erg groot en is men niet juist voorbereid en voorgelicht over de praktijk.

Op deze avond zullen vier gerenommeerde gastsprekers hun visie geven op vier verschillende vakgebieden binnen de bouwkunde en civieltechniek. De gastsprekers zijn absolute toppers op hun specifiek vakgebied. Tevens hebben zij ruime ervaring als direct leidinggevende voor jonge bouwkundigen en civieltechnici. woensdag 27 november 2002

Aanvang: 19:30 uur (einde ca 22.15 uur)

Locatie: Nederlands Architectuur Instituut, Museumpark 25, Rotterdam

Informatie: Ed den Boer E-mail: e.d.boer@continu.nl

Continu Engineering bemiddelt jaarlijks honderden bouwkundigen en civieltechnici bij het vinden van een nieuwe baan. Het matchen van vraag en aanbod op de bouwkundige en civieltechnische arbeidsmarkt is de kernactiviteit van Continu Engineering. Continu Engineering is gespecialiseerd in het projectmatig detacheren van bouwkundigen en civieltechnici op MTS-, HTS- en TU-niveau op locatie bij opdrachtgevers. In de meeste gevallen leidt dit tot een dienstverband bij opdrachtgevers. Daarnaast geeft Continu Engineering invulling aan werving- en selectieopdrachten.

[Meer info: Bouwweb ]


 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl